Košarkaški savez Srbije

Rejting
★★★★
Ocena: 4.47 - 42 glasova

Adresa
Sazonova 83
11000
Telefon
011/3400 820
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Godina 2008. označava početak stvaranja novog tima u novoj zemlji – SRBIJI, pod čijim imenom Kosarkaski savez Srbije reprezentacija nastupa od 2007. godine. Već u leto 2007. mlađe selekcije Srbije ostvaruju nezabeleženu dominaciju u Evropi. Dušan Ivković, jedan od najtrofejnijih trenera naše reprezentacije, po treći put se prihvatio teškog posla – formirati mladu i perspektivnu ekipu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo lako su savladane. U Poljskoj 2009. godine naša ekipa pokazala je svu raskoš talenta i lepotu košarke. U finalu nismo uspeli da savladamo Španiju, koja je na ovom prvenstvu već pobeđena u kvalifikacijama, ali je srebrna medalja zasijala kao predznak novih velikih uspeha ove reprezentacije.

Svetsko prvenstvo u Turskoj potvrdilo je da Srbija ima tim za najviša dostignuća. Argentina i Španija, zemlje koje su dominirale na košarkaškim takmičenjima u prvoj deceniji ovog veka morale su da polože oružje pred našom ekipom. U polufinalu, domaćin Turska bila je u bolja za jedan poen, medalja nije osvojena ali smo igrom pokazali da je zaslužujemo.

 

2011-01-30 00:00:00
Košarkaški savez Srbije Prikaz sportskog kluba Košarkaški savez Srbije u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 3,216
U kategoriji Granski sportski saveziBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori