Joga Savez Srbije

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.75 - 8 glasova

Adresa
Gandijeva 101
11070
Kontakt osoba
Vera Milićević
Telefon
064/1244 336; 011/3188 458
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Joga savez Srbije osnovan je sa ciljem uspostavljanja standarda joga prakse, stručnog osposobljavanja u oblasti joge i podizanja kvaliteta joga instruktorskog rada. Joga savez Srbije je član Internacionalne joga federacije, Totalne joga alijanse, Evropske i Američke joga federacije. Član je Sportskog saveza Srbije i Asocijacije Sport za sve. Okuplja najveći broj joga društava iz Srbije, ali i saradnika iz čitavog sveta, reprezentujući akademski pristup jogi.  Obuka instrura joge

Program stručnog osposobljavanja instruktora joge u Joga savezu Srbije sprovodi se na osnovu Rešenja broj: 150-00-2/2013-03 izdatog od strane nadležnog ministarstva RS i odobrenja evropske komisije. Završetkom programa stručnog osposobljavanja polaznik stiče zanimanje instruktor u sportu (joga), zvanje: sportski instruktor, treći nivo stručne osposobljenosti. (http://yogasavezsrbije.com/medunarodna-joga-akademija/)Program stručnog osposobljavanja instruktora joge (240 časova) traje 8 meseci i sprovodi se na osnovu Zakona o sportu i Pravilnika o stručnom osposobljavanju za obavljanje određenih stručnih poslova u sportu. Program je zbog kvaliteta i stručnosti na sednici Skupštine Evropske joga federacije septembra 2014. godine, pohvaljen kao primer kvalitetne edukacije. Rezultat toga je sve veći broj kandidata za pohađanje obuke za instruktore joge iz inostranih zemalja.

Program kontinuirane edukacije sportskih stručnjaka u oblasti joge sprovodi se na Letnjim joga kampovima (na planini ili moru) koje Joga savez Srbije sprovodi u zajedničkoj organizaciji sa Evropskom joga federacijom.Aktivnosti Joga saveza SrbijeJoga savez Srbije svake godine nizom aktivnosti promoviše društvene funkcije joge, omogućavajući različitim kategorijama ljudi mogućnost da se upoznaju sa ovom drevnom metodom samousavršavanja.Joga savez Srbije tradicionalno, od 2009. godine sprovodi akciju besplatnih časova joge “Vežbajte jogu sa nama” koja se sprovodi u "Yoga parku" na beogradskoj Adi i u 33 grada širom Srbije. Joga savez Srbije od 2010. godine svakog leta organizuje Međunarodni festival joge na Adi u kojem učestvuje veliki broj joga predstavnika iz mnogih evropskih zemalja.

20. maja 2015. organizovan je Prvi festival Art joge Similiris u Novom Beogradu.Joga savez Srbije i Međunarodno društvo za naučna istraživanja u oblasti joge izdaju naučni časopis “Smisao”, u kojem najveći naučni autoriteti iz oblasti joge publikuju rezultate sprovedenih istraživanja efekata praktikovanja joge.Joga savez Srbije najviše je bio zapažen po Međunarodnim joga performansima koje pamtimo u centru Beograda: u ulici Kneza Mihaila maja 2013. i na Trgu Republike u junu 2014. godine, kada se okupilo više od 600 ljubitelja joge iz Evope i Srbije kako bi zajedno izvođenjem "Pozdrava Suncu" poslali poruku građanima da je "Dobrota najveći dar onome koji je čini", pozivajući građane na humanost. Performansi se organizuju svake godine u Beogradu i u Novom Sadu na centralnim trgovima.

Sve aktivnosti Joga saveza Srbije, zbog kvaliteta organizacije, od 2013. godine održavaju se pod pokroviteljstvom Evropske i Internacionalne joga federacije.

2011-08-15 00:00:00
Joga Savez Srbije Prikaz sportskog kluba Joga Savez Srbije u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 5,252
U kategoriji Granski sportski saveziBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori