Back BesplatanSport.com

Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.21 - 19 glasova

Adresa
Tadeuša Košćuška 63
11000
Telefon
011/2622.866
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

 Nakon kompletne rekonstrukcije 2011. godine, Sportski centar  "Milan Gale Muškatirović" Beograd je svakako i najsavremeniji sportsko-rekreativni centar grada. Takođe, sa pravom se „Milan Gale Muškatirović“ može smatrati i sportsko-rekreativnim centrom sa najlepšom lokacijom u Beogradu. Nalazi se u samom centru grada, a ipak u mirnoj, opuštajućoj oazi – podno Dorćola, nadomak Kalemegdanske tvrđave, na rečnoj obali, nizvodno od ušća Save u Dunav, u prirodnoj tišini, okružen vodom, zelenilom, parkom, šetalištem, sa pogledom na Veliko ratno ostrvo, na Dunav i početak Panonske nizije, na zalaske sunca.

Sprotski centar u svom sastavu ima Bazen Milan Milan Gale Muškatirović - Nekada Bazeni 25. Maj

Kompleks bazena se sastoji od:

- tri otvorena bazena ( jedan za međunarodna takmičenja (olimpijskih dimenzija –dužine je 50 metara, širine 21, te dubine 2 metra), jedan rekreativni sa elementima akvaparka, jedan za decu )

- zatvoreni olimpijski bazen ( saunski blok sa vlažnim i suvim finskim saunama, infracrvenom saunom i malim bazenom )

Četiri decenije nakon svog osnivanja SC „Milan Gale Muškatirović“ definitivno jeste vodeći beogradski centar sporta i rekreacije. 

Sto puta čuti ili pročitati nije što i jednom videti. Posetite nas. Kada dođete, sigurni smo da se neće završiti samo na pogledu.

Zanimljivi su i podaci o istoriji centra koji je 22.novembra 1973 godine svečano je otvorio tadašnji predsednik republike Josip Broz Tito. Ideja o izgradnji sportskog centra proistekla je još 1961. godine, a prvi temelji su podignuti jednu deceniju kasnije 1972.godine.

Uložena su velika novčana sredstva od strane Skupštine opštine Stari Grad. Izgradnja je trajala 11 meseci I 12 dana. Više hiljada omladinaca je svojim dobrovoljnim radom dalo značajan doprinos prilikom izgranje centra. Projektovao ga je akademik Iva Andrić (1923 – 2005) professor Arhitektonskog fakulteta koji je u njega uneo toliko virtuoznosti i time ga smestio među najlepše objekte u našoj zemlji.

Otvoren prevashodno da služi deci i efikasno pomogne u njihovom razvoju kroz razne oblike fizičke kulture, centar se 1978. godine udružio sa Centrom za odmor i rekreaciju "Stari grad". Sportski centar 17. marta 2006. godine postaje javno preduzeće opštine Stari Grad i dobija novo ime: JP Sportsko rekreativno poslovni centar "MIlan Gale Muškatirović". Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" nalazi se na prelepom mestu Beograda, na ušću reke save u Dunav, ispod Kalemegdanske tvrđave.

Svoj konačni oblik je dobio 1973. godine i do danas predstavlja simbol sporta i rekreacije naseg grada. Centar zadovoljava potrebe dece, omladine, sportista i svih građana. U sklopu centra se nalaze četiri bazena (otvoreni i zatvoreni), trim sala, sportske dvorane, otvoreni tereni za tenis, fudbal i rukomet, kao i teren za mini golf.

2011-02-21 00:00:00
Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" Beograd Prikaz sportskog kluba Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 25,151
U kategoriji Sportski centriBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori