Asocijacija "Sport za sve Srbije"

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 1 glasajte

Adresa
Terazije 35
11000
Telefon
011/323.29.86
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Asocijacija Sport za sve Srbije organizaciono je relativno mlada (osnovana marta 2005. godine), ali programska tradicija traje od 1952. godine kada je osnovan Partizan Jugoslavije - Savez za fizičko vaspitanje i rekreaciju). Raspadom zemlje, Savez se transformiše u Savez za sportsku rekreaciju Jugoslavije.

Sledeća transformacija je usledila 1998. godine promenom imena u Jugoslovenski Savez Sport za sve čije postojanje je limitirano statusom države da bi novembra 2003. godine promenio naziv u Savez Sport za sve Srbije i Crne Gore. Konačno odvajanjem Crne Gore od Srbije (maj 2006), i programsku celovitost nasleđuje Asocijacija Sport za sve Srbije.


Svojom programskom definisanošću pobudila je interes mnogih nevladinih organizacija, koje se u manjem ili većem obimu bave programima sportske rekreacije svih građana bez obzira na pol i uzrast.

Danas Asocijaciju čini preko 50 članica.
Jedan broj udruženih organizacija su sa nacionalnih nivoa ali, takođe, vrlo značajnu organizacionu šemu čine članice iz lokalnih zajednica.

2011-06-02 08:07:05
Asocijacija "Sport za sve Srbije" Prikaz sportskog kluba Asocijacija "Sport za sve Srbije" u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, ,

Broj pregleda: 4,477
U kategoriji Sportska udruženjaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori