Visoka sportska i zdravstvena škola

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 4 glasova

Adresa
Toše Jovanovića 11
11000
Telefon
011/755-00-51
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Visoka sportska i zdravstvena škola - Viša škola za sportske trenere u Beogradu osnovana je 1997. godine. Osnivači Škole su stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u oblasti univerzitetskog sportskog obrazovanja, naučnih istraživanja u sportu, kao i iskustvom stečenim u vreme sopstvenog aktivnog bavljenja sportom. 

Rešenjem Ministarstva prosvete Republike Srbije, broj 612-00-00332/94-07, od 16. jula 1997. godine, a na osnovu Elaborata i druge dokumentacije, data je saglasnost na Nastavni plan i program i utvrđeno je da Viša škola za sportske trenere ispunjava uslove (u pogledu nastavnog kadra, prostora, opreme i nastavnih sredstva) za obavljanje dvogodišnjih studija višeg obrazovanja u oblasti sporta, za školovanje viših sportskih trenera za sledeće sportove: FUDBAL, KOŠARKA, RUKOMET, BORILAČKI SPORTOVI, TENIS, PLIVANjE i VATERPOLO, SPORTSKA REKREACIJA, STONI TENIS.

Škola je 3. septembra 1997. godine registrovana u Privrednom sudu u Beogradu, čime su se stekli svi neophodni uslovi da Viša škola za sportske trenere počne sa radom školske 1997/98. godine.

Na osnovu zahteva koji su dolazili iz sportske prakse, Škola se 1998. godine obratila Ministarstvu prosvete Republike Srbije, kako bi dobila saglasnost za školovanje viših sportskih trenera za ODBOJKU, ATLETIKU i STRELjAŠTVO, što joj je i odobreno Re­šenjem br. 022-05-83/98-4, od 23. aprila 1998. godine.

Time je Škola, na osnovu svojih tadašnjih mogućnosti, definisala svoju programsku orijentaciju na obrazovanje sportskih trenera za 10 sportova, odnosno sportskih disciplina.

Tokom prve tri godine rada Škole, uprava i saradnici izvršili su programske, tehničke i organizacione pripreme za uvođenje nove studijske grupe - Sportski menadžment. Na osnovu dokumentacije i zahteva koje je podnela uprava Škole, Ministarstvo za više i visoko obrazovanje daje saglasnost na Nastavni plan i program studijske grupe Sportski menadžment i odobrava njegovu realizaciju Rešenjem br. 022-05-00005/2000-01, od 24. februara 2000. godine.

Uviđajući potrebu za specijalizovanim kadrovima, a koja proizilazi iz složenosti i izrazite multidisciplinarnosti sporta, Viša škola za sportske trenere pripremila je Nastavni plan i program za školovanje viših sportskih fizioterapeuta. Za realizaciju novog studijskog programa bila je potrebna duža priprema, jer je trebalo organizovati praktičnu nastavu u više zdravstvenih ustanova, obezbediti kadrove, prostor, neophodnu opremu i niz drugih uslova koji su neophodni za uspešan rad. Posle temeljnih i obimnih priprema, 2001. godine, Ministarstvu prosvete i sporta podnesen je novi zahtev sa potrebnom dokumentacijom, za uvođenje studijskog programa za više sportske fizioterapeute. Rešenjem Ministarstva br. 612-00-360/2001-04, od 20. avgusta 2001. godine, data je saglasnost na Nastavni plan i program i ocenjeno je da Škola ispunjava uslove da počne sa realizacijom studijskog programa za više sportske fizioterapeute.

Dakle, od školske 2001/02. godine, Viša škola za sportske trenere realizuje nastavu na tri studijske grupe:

1. Viši sportski trener za jedanaest sportova (fudbal, košarka, rukomet, tenis, borilački sportovi, plivanje i vaterpolo, odbojka, atletika, stoni tenis, streljaštvo i sportska rekreacija), 

2. Sportski menadžment i

3. Viši sportski fizioterapeut.

 

2016-10-16 00:00:00
Visoka sportska i zdravstvena škola Prikaz sportskog kluba Visoka sportska i zdravstvena škola u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 1,265
U kategoriji Škole i edukacijaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori