Rukometni savez Beograda

Rejting
★★★
Ocena: 3 - 2 glasova

Adresa
Deligradska 27
11000
Kontakt osoba
Ivan Kolavčić - sekretar
Telefon
065/3629-143
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Rukometni savez Beograda je osnovan 17. decembra 1949. godine pod imenom Rukometni odbor pri Fiskulturnom odboru Beograda. Za prvog predsednika je izabran Franjo Horvatic, a za sekretara Rajko Petrovic. Rukomet se u Beogradu prvo igrao u srednjim školama. Krajem aprila i pocetkom maja 1948. godine organizovano je prvo prvenstvo srednjih škola a zatim su osnovani i prvi rukometni klubovi u Beogradu: Triglav, Železnicar, Metalac, Beograd V, Partizan, Crvena Zvezda i drugi.

Rukometni odbor Beograda je aktivno ucestvovao u razvoju rukometa u Srbiji. Beograd je raspolagao velikim brojem trenera, sudija i instruktora. Medju njima su se narocito isticali Vojnovic, Flander i Horvatic. Prva medjunarodna utakmica ženskih ekipa održana je u Beogradu na turniru Crvene Zvezde – gost je bila reprezentacija Danske. Medju najvece uspehe beogradskog rukometa ubrajaju se pobede i trofeji Partizana i Crvene Zvezde u muškoj konkurenciji kao i veliki uspesi Radnickog, ORK Beograda i Voždovca u ženskoj konkurenciji kao i nekada Železnicara i Slobode.


Beograd je imao veliki broj medjunarodnih rukometnih sudija. Oni su sudili znacajne medjunarodne utakmice kako u evropskim klupskim takmicenjima tako i na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima.

2011-07-06 12:08:07
Rukometni savez Beograda Prikaz sportskog kluba Rukometni savez Beograda u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 2,892
U kategoriji Opštinski sportski saveziBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori