Teniski klub "Kruševac" Kruševac

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.75 - 8 glasova

Adresa
Ćirila i Metodija bb
37000
Telefon
037/447 801
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Teniski klub "Kruševac" je osnovan aprila 1986. godine. Pre 1986. god. klub je radio pod imenom TK "14.oktobar", a u posleratnom periodu, pedesetih godina dvadesetog veka pod imenom TK "Miloje Zakić". Sedamdesetih godina tenis se igra na jednom betonskom terenu u domu JNA, i zahvaljujući tadašnjim članovima kluba.

Klub se danas nalazi u sklopu Sportskog Centra, ul.Ćirila i Metodija bb, i raspolaže kompleksom od 6 osvetljenih teniskih terena sa podlogom od šljake i tribinama. Teniski tereni se nalaze u prijatnom prirodnom ambijentu u podnožju najvećeg gradskog parka Bagdale, i deo su kompleksa raznih sportskih terena (3 hale sportova, zatvoreni i otvoreni bazeni, fudbalski i atletski tereni, trim staze). Njegovo okruženje, takođe, čini i nekoliko kafića sa kvalitetnom uslugom i lepo uređenim terasama sa kojih se pruža direktan pogled na same terene.

Za sve zainteresovane klub organizuje osnovnu tenisku obuku kroz Školu tenisa koju vodi pet teniskih trenera i koja okuplja veliki broj polaznika raznih uzrasta.

Klub u Takmičarskom sektoru raspolaže sa oko 30 registrovanih igrača u raznim kategorijama, kao i sa oko 100 rekreativaca i veterana, ljubitelja tenisa raznih profesija, koji svojim aktivnostima i finansijskom pomoći najviše doprinose radu kluba. Svi oni se u svojim kategorijama takmiče u teniskim ligama TS Srbije, kao i na raznim turnirima u zemlji i inostranstvu. Klub je tokom svog postojanja veoma uspešno organizovao veliki broj teniskih turnira za takmičare raznih uzrasta i kategorija, među kojima je najpoznatiji Vidovdanski turnir na kome su se tokom proteklih godina okupljali najbolji igrači naše zemlje u raznim kategorijama, i svoje prve pobede ostvarili Jelena Janković i Ilija Bozoljac u konkurenciji do 14 godina. Na našim terenima su se na početku svojih karijera takmičili Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Dušan Vemić, Bojan Vujić, Vladimir Pavićević, Darko Mađarovski, Ana Jovanović, Jelena Janković, Neda Kozić, Ilija Bozoljac, Novak Đoković, kao i mnogi drugi naši uspešni teniseri.

2011-05-25 19:32:55
Teniski klub "Kruševac" Kruševac Prikaz sportskog kluba Teniski klub "Kruševac" Kruševac u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 5,059
U kategoriji TenisBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori