Odbojkaški klub "21. maj" DMB Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.16 - 19 glasova

Adresa
Mrakovička 49
11000
Kontakt osoba
Kozomora Zoran - Glavni trener
Telefon
063/8385-831
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Klub je osnovan 1952. godine kao selekcija Sportskog društva ''21. maj''. Već naredne 1953. godine, prijavljuje se za takmičenje u Beogradskoj ligi, kada je i zvanično registrovan kao klub. OK ''21. maj'' je jedini klub uz Partizan i Crvenu zvezdu koji svoj rad nijednog momenta od svog osnivanja nije prekidao, i pored perioda kada osnivač kluba, istoimena firma, zbog lošeg finansijskog stanja nije bila u mogućnosti da klub finansijski prati.

 

Klub je od svog osnivanja prošao sve lige bivše Jugoslavije, od Opštinske do Druge Savezne lige. To je bio najveći uspeh kluba znajući kakav je kvalitet liga i koliko se broj ekipa takmičio. Klub je posebno ponosan na rezultate mlađih kategorija. Pored igrača, iz kluba su ponikli mnogi treneri i sudije koji su bili i jesu itekako cenjeni, pa su dobijali da sude i naš najveći derbi između Zvezde i Partizana. Finansiranje: Klub se uglavnom finansira od članarina članova i od malobrojnih donatora, zaljubljenika u ovaj sport. Igrači su čisti amateri koji svojim donatorstvom pomažu klubu da egzistira. Ukoliko i Vi, RODITELJI, imate mogućnosti da na bilo koji način pomognete klubu, a samim tim i Vašem detetu, molimo Vas da nas kontaktirate.

 

Strategija razvoja: Strategija razvoja kluba je: stvoriti maksimalne uslove za rad škola odbojke, a istovremeno stvarati uslove, pre svega finansijske, za napredovanje seniorske ekipe. Ako se odlučite za našu školu, sigurni smo da nećete pogrešiti. Ukoliko dete i ne bude vrhunski igrač, vreme provedeno sa nama će mu sigurno koristiti, jer druženje, disciplina i uopšte sportski način života, može mu u životu samo pomoći. Ako neko ima ambicija da bude trener ili sudija, i tako dalje ostane u sportu koji voli, i to će mu u klubu biti omogućeno. Rukovodstvo OK ''21. maj'' polaznicima škole želi uspešan rad.

 

***U poslednje dve godine, ostvarena je izuzetna saradnja sa OK "Libero" sa Petlovog brda, pri čemu je došlo do integracije dva kluba u pojedinim segmentima i formiranja zajedničkih takmičarskih ekipa. Trener "Libera", profesor Branko Popović, veoma je doprineo našim zajedničkim uspesima svojim velikim radom i angažovanjem, stoga i prijateljstvo i saradnja između naša dva kluba, ne prestaju da traju.

2011-03-29 08:53:47
Odbojkaški klub "21. maj" DMB Beograd Prikaz sportskog kluba Odbojkaški klub "21. maj" DMB Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 6,351
U kategoriji OdbojkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori