Škola košarke Vili Vršac

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.6 - 5 glasova

Adresa
Igmanska 37
13000
Telefon
063/8326-918
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Škola košarke Košarkaškog kluba "Vili" započela je sa radom u septembru 2000. godine. Na prva dva treninga u sali škole "Vuk Karadžić" okupilo se 40 dečaka i devojčica u dve kategorije (deca od 7-8 godina i deca od 9-10 godina). Osnovni principi rada su takvi da svakom detetu omogućavaju da se bavi sportom. Ne sprovode se selekcije ni po sposobnosti ni po talentu, tako da sva deca imaju podjednak tretman. Da bi se ispoštovao ovaj princip, rezultati utakmica nikad nisu u prvom planu. Polaznici su deca od 7 -12 godina, s tim da su Plan i program prilagođeni radu sa mlađim pionirskim uzrastom. Uslovi za rad su prilagođeni najmlađima. koševi su spušteni na 270 cm, a dimenzije terena su smanjene, tako da i oni najmlađi uživaju u igranju košarke kao i striji polaznici.

Pored tri sale u kojima se radi, osposobili smo, u saradnji sa školom "Vuk Karadžić", otvoreni teren koji se koristi preko leta. Osnovni uslovi rada u ovakvim uslovima su da deci omogućimo da pronađu smisao i zadovoljstvo sporta. Da im približimo košarku na jedan drugačiji, lepši način, a ne kao surovi profesionalizam, ne opteretiti njihov mladi organizam nepotrebnim trenutnim rezultatima koji se kasnije utapaju u sivilo prosečnosti.   Iako je ova škola zamišljena kao vid upoznavanja dece sa košarkom, ipak je trenažni deo uticao da se obrati pažnja na takmičarski deo obuke, tako da smo, posle izvesnog vremena počeli sa odigravanjem utakmica. Broj polaznika je stlno rastao i odstigao je cifru od 80 devojčica i dečaka na kraju juna meseca 2001. godine.

Četvrtu godinu rada završavamo sa 160 polaznika i sa tim brojem igrača koji redovno treniraju preko cele godine u sportskim salama, spadamo u najmasovnije klubove u gradu. Jedini izvor finansiranja je od članarine koju plaćaju roditelji i isključivo od tih sredstava se finansira zakup sve tri sale, troškovi odlaska na utakmice, nabavka opreme i naknade za rad trenera. Povećanjem članarine izgubio bi se smisao ove škole da svakom detetu omogući bavljenje sportom, bez obzira na predispozicije, talenat ili finansijske mogućnosti.

2011-01-16 00:00:00
Škola košarke Vili Vršac Prikaz sportskog kluba Škola košarke Vili Vršac u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 3,920
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori