Košarkaški klub Mladost Beograd

Rejting
★★★½
Ocena: 3.6 - 5 glasova

Adresa
Miće Radakovića 4
11000
Telefon
011 307 61 14 011 307 61 12 060 3160 111
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Košarkaški klub "Mladost" je osnovan januara 1954. godine, kada je održana prva Godišnja skupština kluba, ali se kao rodjendan kluba slavi 20. maj. Skupština je održana u prostorijama Narodnog fronta u Štrosmajerovoj ulici. Prisutno je bilo 30 članova, većinom aktivnih igrača.

Već za prvomajske praznike te godine organizovan je turnir na improvizovanom igralištu u Subotićevoj ulici broj 5 sa pozajmljenim koševima.Na turniru su učestvovali Jedinstvo iz Stare Pazove, drugi tim Partizana i selekcija Srednje fiskulturne škole iz Zemuna. Pobedio je domaćin, tim Mladosti.

Mladost je već 1955. godine krenula uzlaznom linijom. Dobar plasman u Beogradskoj ligi, poduprt je pobedom na turniru u Smederevu 6. i 7. jula, kao i trijumfima nad Rabotničkim iz Skoplja i Topličaninom iz Prokuplja, tada prvoligašem, odnosno drugoligašem.

Nažalost, sjajan tim Mladosti rasturio se vrlo brzo. Za to vreme sjajne ponude Proletera iz Kreke nisu ostavile ravnodušnim Vlizara Lilića, Brunu Pavelića, kasnije Ivana Matkovića.

Iako oslabljena, Mladost je postala prvak Beograda. U kvalifikacijama za ulazak u Srpsku ligu 1956. godine poraženi su od Vojvodine, ali su pobedili Rusandu iz Melenaca i Jedinstvo iz Stare Pazove, i plasirali se u viši rang.Posle ovog uspeha, sastav Mladosti je ostao siromašan za odlazak Bukilića u Vojvodinu, Sindjelića, Pušonjića i Kranjca u Kreku.

2011-08-09 00:00:00
Košarkaški klub Mladost Beograd Prikaz sportskog kluba Košarkaški klub Mladost Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,760
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori