Košarkaški klub Fmp Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4 - 6 glasova

Adresa
Stjepana supanca 15a
11000
Telefon
011/ 2570199
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Košarkaški klub ''Fmp''  Beograd - KK FMP

Na inicijativu predsedništva omladine Mesne zajednice Železnik i Fabrike mašina *Ivo Lola Ribar*, 26. marta 1975. godine osnovan je Košarkaški klub * ILR Zeleznik *.Klub je bio u sastavu Sportskog društva *Ivo Lola Ribar* iz Železnika, koje je brojalo 700 članova raspoređenih u osam sportova (fudbal, košarka, šah, rukomet, odbojka, streljaštvo, kuglanje i boks). KK " ILR Železnik " je počeo takmičenje sa jednom ekipom seniora u II Beogradskoj zoni, takmicarske 1975. godine. Kao domaćin utakmice je igrao na otvorenom terenu Osnovne skole *Braća Jerković* u Železniku, pored koje je dve decenije kasnije izgrađena nova košarkaška dvorana, dom KK *FMP Železnika*. Kako se prvenstvo igralo u vreme proleće - leto, da bi iskoristila dugu zimsku pauzu ekipa se redovno takmičila u Zimskoj ligi Beograda i ostvarivala zapažene rezultate.

KK FMP godinama beleži sjajne rezultate u radu sa mladim košarkašima, koji su garant budućih uspeha kluba. Njihovi dosadašnji uspesi na domaćim i međunarodnim parketima, kao i igre u nacionalnom dresu, su najbolji pokazatelj nivoa kvaliteta rada. Zato i ne čudi, da dobri poznavaoci igre pod obručima, konstatuju da je u pitanju nova, savremena strategija rada. Košarkaši FMP-a su po drugi put u poslednje tri godine pobednici Goodyear lige. U finalnoj utakmici ekipa iz Železnika je posle dramatične završnice savladala Partizan sa 73:72. U sezoni 2006/07 osvajaju po treci put Kup Radivoja Koraća, gde u finalu su bili bolji od košarkaša Partizana 73:61. U istoj sezonu stigli smo do 1/2 finala Uleb cup-a.

2011-01-16 00:00:00
Košarkaški klub Fmp Beograd Prikaz sportskog kluba Košarkaški klub Fmp Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 9,971
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori