Košarkaški klub BEKO

Rejting
★★★★
Ocena: 4.25 - 8 glasova

Adresa
Adresa: Trajka Grkovica 5
11000
Telefon
061/8822-001 061/8822-000
E-mail
Selekcija kluba
Muška

** Košarkaški klub Kotež osnovan je 1986. godine kao nastavak rada košarkaške sekcije SD Palilulac, njime upravlja odbor koga je imanovala Skupština kluba. Za vreme svog postojanja uspešno radi sa mlađim kategorijama (uzrasta od 6-18 godina), naravno uz pomoć sponzora koji su prepoznali svoj interes kao što su Nelt, Frikom, Pfizer, Imlek, Dr Oetker, Bambi, Teka gradnja, Garden shop cvećara i dr. Iz kluba je poniklo nekoliko prvoligaških igrača na šta smo izuzetno ponosni. Najpoznatiji među njima je Dejan Koturović (proslavljeni reprezentativac i osvajač više evropskih i svetskih medalja) kao i Mladen Pantić, Nenad Šulović, Aleksandar Paunović i mnogi drugi.

** 2010. godine košarkaški klub Kotež je radi popularizacije sporta kod najmađih započeo akciju besplatnog treniranja košarke u svim školama na opštini Palilula. Zbog svojih velikih uspeha u radu sa školicama košarke, košarkaški klub Kotež 2012. godine zvanično menja naziv u košarkaški klub BEKO i sada u školama na Paliluli ima minibasket selekcije ali i ostale takmičarske selekcije na šta smo posebno ponosni. Seniorski tim košarkaškog kluba BEKO takmiči se u Prvoj muškoj regionalnog ligi, grupa centar. Trenita i igra u Novoj hali Padinska skela. Naši seniori posle šest kola ubedljivo su prvi na tabeli bez ijednog poraza. Trener Prvog tima je Budimić Vasilije, pomoćni trener Bibić Vlado.

Mlađe kategorije košarkaškog kluba BEKO treniraju u fiskulturnim salama

OŠ "Vasa Pelagić" u Kotežu,

OŠ "Jovan Ristić" u Borči,

OŠ "Stevan Dukić" na Karaburmi,

OŠ "Oslobodioci Beograda",

OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji

Nova hala Padinska skela

U klubu trenutno trenira oko 170 igrača podeljenih u pet uzrasnih kategorija (juniori, kadeti, pioniri, pionirke, mlađi pioniri) ali u 10 takmičarskih ekipa. Trenutno smo najponosniji na pionirke jer smo jedini klub iz ovog dela Beograda koji ima žensku ekipu prijavljenu u zvaničnom takmičenju Košarkaškog saveza Beograda. Ponosni smo i na tri takmičarske ekipe pionira i četiri takmičarske ekipe mlađih pionira. Sve selekcije takmiče se u zvaničnim ligama košarkaškog saveza Beogarda.

Minibasket selekcije ili škole košarke košarkšakog kluba BEKO trenutno broje preko 210 najmlađih članova koji treniraju u svojim osnovnim školama:

OŠ "Vasa Pelagić" Kotež

OŠ "Olga Petrov" Padinska skela

OŠ "Jovan Ristić" Borča

OŠ "Stevan Sremac" Borča

OŠ "Rade Drainac" Borča

OŠ "Kraljica Marija" Ovča

OŠ "Oslobodioci Beograda"

OŠ "Stevan Dukić" Karaburma

OŠ "Milena Pavlović Barili" Višnjička banja

OŠ "Jovan Popović" Karaburma

Događaji na koje smo ponosni

2007. plasman u Prvu B ligu, grupa sever. Pod vođstvom trenera Vesković Velisava (In memoriam 1977.-2009.) ekipa je sezonu završila na Prvom mestu Prve muške lige centar sa skorom 23-3. U istoj sezoni stigli smo do osmine finala Kup-a Srbije gde nas je zaustavio poraz od košarkšakog kluba Mašinac.

2007. godine, uz pomoć Minibasket organizacije i opštine Palilula organizovan je Minibasket festival u obdaništima Koteža na kome je učestvovalo preko 200 dečaka i devojčica uzrasta od 4 – 7 godina

Klub učestvuje i podržava većinu Minibasket akcija gde nastupa sa svojim minibasketašima – Ada sport fest, Kobajagi evropsko prvenstvo, Memorijalni turnir „Rajko Žižić“, NIS minibasket liga, Novogodišnji minibasket turniri, Uskršnji minibasket turnir itd

od 2008. do 2014. godine klub je uz pomoć Ministarstva za sport i omladinu i Kancelarije za mlade opštine Palilula organizovao Košarkšake kampove za vreme zimskih i letnjih raspusta u sportskom centru Kovilovo. Kampovi su se održavali u Kovilovu i trajali su po deset dana. Treninzi su organizovani za sve učenike iz osnovnih i srednjih škola na opštini Palilula. Učesnici su podeljeni u tri uzrasne grupe i nekoliko trenažnih grupa i sa njima su radili treneri našeg kluba. Kampovi su bili ptpuno besplatni i posećenost je svake godine bila sve veća.

2010. godine klub je uz pomoć Opštine Palilula organizovao turnir pod nazivom Palilula 2010 u SC Kovilovo. Na turniru su učestvovale brojen ekipe u kategorijama mlađih pionira, pionira i kadeta. Druženje je trajalo 4 dana a sve ekipe su nagrađene medaljama, peharima i diplomama. Turnir je bio i medijski propraćen.

Međunarodna takmičenja na kojima smo ponosno učestvovali su turniri u Mađarskoj, Rumuniji, Češkoj, Sloveniji

Svaka naša sezona završava je svečanom Završnicom tj zajedničkim okupljanjem i druženjem svih članova kluba, trenera, funkcionera, roditelja i ostalih prijatelja. Najmlađi članovi našeg kluba tada „polažu“ završni ispit tj poligon spretnosti i svim prisutnim gostima pokazuju svoje stečeno znanje u toku prošle sezone. Za svoj trud uvek su i nagrađeni medaljama i diplomama.

Mini BEKO liga je nešto na šta smo posebno ponosni. Zbog velikog broja minibasket ekipa našeg k

2011-08-13 00:00:00
Košarkaški klub BEKO Prikaz sportskog kluba Košarkaški klub BEKO u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 4,514
U kategoriji KošarkaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori