Ženski fudbalski klub Mašinac Niš

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.94 - 16 glasova

Adresa
Ljubomira Nikolića bb
18000
Telefon
018/53 25 57
E-mail
Selekcija kluba
Ženska

Ženski fudbalski klub MAŠINAC PZP, formiran je septembra 1970.godine. Priča o stvaranju jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva je romantična. Počinje od grupe devojaka Mašinske tehničke skole "15.maj" u Nišu, njihove ljubavi prema fudbalskoj lopti i brojnim otporima na svakom koraku, koje su sa osamnaestogodišnjim Pericom Krstićem, članom omladinske ekipe FK Radnički iz Niša, uspešno preveli u veliki fudbalski kolektiv. Do 1972. godine Mašinac je egzistirao, kao sekcija SD Mašinac, a potom prerastao u sportski klub, koga niko nije podrzao niti prihvatio.

Klub je od 1974. do 1980. godine nosio ime Železnički ženski fudbalski klub Mašinac i kao član sportske porodice železničkih klubova Jugoslavije, obezbedio besplatan prevoz.   Klub je od 1975. godine razvijao dopunsku delatnost u radu. Bavio se poslovima osiguranja i registracije vozila, što je omogućilo izvesnu materijalnu sigurnost. Od 1981. godine kreće se u veću ekspanziju afirmacije Kluba, u proširenje privredne delatnosti, u nove organizacione i takmičarske uspehe. Od 1987. godine prelazi se na novi lokalitet Delijski vis, koji postaje klupski dom, a Mašinac od beskućnika postaje kolektiv sa jasnom vizijom svog razvoja. Od 1991. godine svom imenu dodaje Classic, kada Fabrika duvana Niš, postaje generalni sponzor i čvrst oslonac takmičarskih uspeha. Kada je Filip Moris kupio ovo preduzeće, ugovor je raskinut 2005. godine, zbog primene zakona o reklamiranju duvana. Novi generalni sponzor je Preduzeće za puteve Niš od 01.01.2007. godine, pa Klub ulazi u fazu stabilizacije.

Poslednjih godina Mašinac PZP je neprikosnoven u domaćem šampionatu, čime a je stekao pravo da sedam puta učestvuje u Kupu veropskih šampiona, kao šampion Jugoslavije, SCG i Srbije. Ženski fudbalski klub Mašinac PZP je visoko rangiran na listi UEFA / 15. /, zbog izuztenih rezultata u minulim godinama.

2011-01-16 00:00:00
Ženski fudbalski klub Mašinac Niš Prikaz sportskog kluba Ženski fudbalski klub Mašinac Niš u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 8,021
U kategoriji FudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori