Škola fudbala Red Star Niš

Rejting
★★★★
Ocena: 4.19 - 26 glasova

Adresa
Bulevar Nemanjića 9
1800
Telefon
018/220848
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Škola fudbala RED STAR namenjena je deci uzrasta od 6 do 11 godina. Osnovni motiv za osnivanje škole bila je želja da se što više dečaka i devojčica opredele za bavljenje sportom što je od neprocenjive važnosti za njihov psiho-fizički razvoj u tom uzrastu.   Trenutno škola okuplja preko 100 polaznika koji vežbaju tri puta nedeljno pod stručnim nadzorom kvalifikovanih fudbalskih trenera. Treninzi se odvijaju na dve lokacije: u balonu SC Sveti Sava u Svetosavskom parku u Bul. Nemanjića, kao i na terenu sa veštačkom travom kod Gimnazije "Svetozar Marković".

Rad u školi je utemeljen na dva osnovna principa. Jedan je preuzet od AJAX-ove škole fudbala koja razvija takozvani TIPS model (Technique, Insight, Personality and Speed) pri radu sa svojim mališanima.   Ovaj model se zasniva na tehnici, sposobnosti opažanja polaznika, ličnim osobinama i brzini. Iako su lične osobine i brzina, generalno gledajući urođene osobine, sve ove karakteristike se radom mogu razvijati. Drugi princip kojim se rukovodi naša škola je je preuzet od Dr. Ratka Velebita koji u svojoj knjizi "Savremeni fudbalski trening" kaže da "trener pre svega trenira energetske sisteme kod sportiste".

2011-02-22 00:00:00
Škola fudbala Red Star Niš Prikaz sportskog kluba Škola fudbala Red Star Niš u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 7,129
U kategoriji FudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori