Škola fudbala BFC Dušanovac Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.08 - 12 glasova

Adresa
Milića Rakića 1
11000
Kontakt osoba
Vladimir Cvjetićanin
Telefon
063/311-984
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Škola fudbala “BFC Dušanovac” je nastala decembra 2008. Klub je nasledio deo “Fudbalskog Kluba Dušanovca 2004”. Osnovni motiv za osnivanje škole bila je želja da se što više dečaka i devojčica opredele za bavljenje sportom što je od neprocenjive važnosti za njihov psiho-fizički razvoj.  

Škola trenutno okuplja oko 200 polaznika, uzrasta od 6 do 13 godina. Osim klasične škole fudbala koja se sprovodi pod stručnim nadzorom trenera, Cvjetićanin Vladimira, deca su ukljucena i u takmičenja:

* Liga petlića FSB,

* Mini-maxi liga

* Liga malih šampiona

* razni domaci i međunarodni turniri.  

Od 2007 godine klub organizuje i svoju ligu, a to je popularna “Liga mailh šampiona” za najmlađe, gde su pored gostujućih klubova, uključena sva naša deca. Rad u školi je utemeljen na dva osnovna principa. Jedan je preuzet od AJAX-ove škole fudbala koja razvija takozvani TIPS model (Technique, Insight, Personality and Speed) pri radu sa svojim mališanima. Ovaj model se zasniva na tehnici, sposobnosti opažanja polaznika, ličnim osobinama i brzini.

Iako su licne osobine i brzina, generalno gledajući urođene osobine, sve ove karakteristike se radom mogu razvijati. Drugi princip kojim se rukovodi naša škola je je preuzet od Dr. Ratka Velebita koji u svojoj knjizi "Savremeni fudbalski trening" kaže da "trener pre svega trenira energetske sisteme kod sportiste".

Treninzi fudbala se odvijaju na vise lokacija:

Balon za mali fudbal - Bubamara

– Hajduk Stankova 2

Balon za fudbal Mirijevo

Koste Nađa 25

 

2011-03-09 00:00:00
Škola fudbala BFC Dušanovac Beograd Prikaz sportskog kluba Škola fudbala BFC Dušanovac Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 6,356
U kategoriji FudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori