Fudbalski klub Spartak Subotica

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 5 glasova

Adresa
Segedinski put 80
24000
Telefon
024-557-926
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Fudbalski klub Spartak Subotica

Fiskulturno omladinsko sportsko društvo Jovan Mikić Spartak osnovano je 21. Aprila 1945. godine. Naziv Spartak je revolucionarno ime poznatog Subotičkog atletičara izmedju dva svetska Rata Jovana Mikića Spartaka. U posleratnim danima drugog svetskog Rata formiranju fudbalske sekcije predhodio je niz dogadjanja. Kao ogranak tadašnjih postojećih fudbalskih klubova Žak, Gradjanski i Radnički osnivačka Skupština formirala je novi klub pod nazivom SDŽ Jovan Mikić Spartak.

Član prve fudbalske lige ondašnje Jugoslavije Spartak je postao 1946. goodine gde se takmičio dve sezone. Zatim je bio jednu sezonu član druge lige da bi se u elitno društvo Jugoslovenskih klubova vratio 1948. godine gde je proveo narednih deset godina. 1958 ispada u drugu ligu gde je sve do 1972. godine kada je ponovo izboren povratak u elitno društvo u kome se takmičio jednu sezonu. Zatim je niz godina bio član druge lige a izvesni period čak i u republičkom rangu Vojvodine sve do 1986. godine kada je ponovno član prve lige. Fudbaleri Spartaka imali su uspeha i u takmičenju Kupa Srbije, tako su dva puta bili finalisti našeg najmasovnijeg takmičenja i u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Prvi put to se dogodilo 04. Jula 1962. goodine kada je u finalu odigranom na stadionu JNA OFK Beograd pobedio tim Spartaka rezultatom 4:1. Drugi put Spartak je bio finalista kupa 1994. godine kada se igralo dve utakmice u kojima je tim Partizana iz Beograda prvo slavio u Subotici rezultatom 3:2, dok je u Beogradu bilo 6:1 za Partizan.

2011-01-14 00:00:00
Fudbalski klub Spartak Subotica Prikaz sportskog kluba Fudbalski klub Spartak Subotica u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,252
U kategoriji FudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori