Fudbalski klub Rad Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.07 - 14 glasova

Adresa
Crnotravska bb
11000
Telefon
011/3672 110
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Fudbalski klub RAD osnovan je u prvoj polovini 1958. godine tako što je Gradjevinsko preduzeće RAD iz Beograda prihvatilo ideju svog Mašinskog pogona da preduzeće preuzme registraciju i mesto na tabeli u III razredu malog banjičkog kluba FK Razvitak. Tako moćno preduzeće kakvo je bilo GP RAD - Beograd moglo je da preuzme i neki klub znatno višeg ranga takmičenja - ali bio je to poduhvat grupe fudbalskih entuzijasta, na početku bez većih sportskih aspiracija. Tako je FK RAD startovao u najnižem rangu takmičenja, sa dva velika fudbalska rivaliteta: naselja Banjice i Jajinaca, i preduzeća GP RAD i Komgrap, koji je preuzeo klub iz Jajinaca, tako da se rivalitet u gradjevinarstvu preneo i na fudbal.

Osnivač Fudbalskog Kluba RAD je bio GRADJEVINSKO PREDUZEĆE "RAD" iz Beograda, Kosovska 31, a ovo gradjevinsko preduzeće bilo je glavni pokrovitelj Kluba u najlepšim i najtežim trenucima od osnivanja do skora. U Klubu koji postoji pola stoleća, gde je kroz Prvi tim u svim takmičarskim nivoima prošlo sigurno preko hiljadu registrovanih igrača - potrebno je mnogo principijelnosti, čvrstih kriterijuma, podataka , sećanja i analiza da se dodje do mogućeg izbora dva najbolja igrača od osnivanja i po jednog igrača ranijih perioda Kluba. Kao i svaki izbor i ovaj će biti podložan kritici a vremenom dopunama - ali se ovoga puta vodilo računa o kvalitetu igrača, dužini igranja, značaju i dorinosu Klubu.

2011-01-14 00:00:00
Fudbalski klub Rad Beograd Prikaz sportskog kluba Fudbalski klub Rad Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 7,487
U kategoriji FudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori