Back BesplatanSport.com

Fudbalski klub Čukarički Stankom Beograd

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.56 - 9 glasova

Adresa
Beogradskog bataljona 25
11000
Telefon
011 3544 819
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Fudbalski Klub "ČUKARIČKI" je nastao u radničkom naselju stare Čukarice, duž desne obale reke Save, oko fabrike šećera, brodara i malih zanatskih radionica, 4. jula davne 1926. godine. U kafani "Majdan" izgrađen je osnivački program kluba pod imenom "ČSK" - Čukarički Sportski Klub". Klupska boja je bila crno-bela, što je tradicija koja se održala do današnjih dana.

Prvi predsednik je bio Miloš Ilić, rezervni vazduhoplovni kapetan 1. klase i prvi srpski avijatičar.   Prve godine su prošle u potpunom amaterizmu; igrači su krečili teren, krpili dresove i mreže. Peške se išlo na utakmice po Beogradu, ali je vladalo veliko drugarstvo u ekipi. Počelo se od 3. razreda beogradskog podsaveza, poslednje lige! Najpoznatiji fudbaler "ČUKARIČKOG" u periodu između dva rata je bio Aleksandar Petrović - Pikavac. 1935. je prešao u najbolji FK "Jugoslavija" i bio stalni reprezentativac Jugoslavije. Ostao je u sećanju kao najbolji dribler predratne Jugoslavije.

2011-01-14 00:00:00
Fudbalski klub Čukarički Stankom Beograd Prikaz sportskog kluba Fudbalski klub Čukarički Stankom Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 6,184
U kategoriji FudbalBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori