Back BesplatanSport.com

Bejzbol Klub Gradnulica Bečkerek Zrenjanin

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.81 - 26 glasova

Adresa
Železnička 25
23000
Telefon
555-52236
E-mail
Selekcija kluba
Muška

Bejzbol klub "Gradnulica Bečkerek" je osnovan 2004.godine u Zrenjaninu od strane grupe entuzijasta i ljubitelja ovog sporta. U početku, okosnicu kluba su činili igrači tradicionalne banatske igre veoma slične bejzbolu pod nazivom "šore". Kako bi se bejzbol sport u našoj zemlji popularizovao na najbolji mogući način i u drugim gradovima van Beograda, od 13-18.juna 2006. odigrano je nekoliko međunarodnih bejzbol utakmica u Zrenjaninu u okviru kvalifikacija za CEB kup u nadležnosti Evropske bejzbol konfederacije, koji je podržala i opština Zrenjanin.

Prihvatanje organizacije je podrazumevalo izgradnju bejzbol terena za odigravanje utakmica (prvog u Vojvodini i drugog u Srbiji) kao i čitav niz drugih aktivnosti, a sve u cilju da bi se prvenstveno među najmlađim Zrenjanincima promovisao bejzbol sport i uključili novi budući igrači bejzbola. Nakon uspešnog organizovanja ovog međunarodnog turnira evropskog ranga, dolazi do formiranja seniorskog i kadetskog tima (do 15 godina), nabavke neophodnih rekvizita i opreme za treninge, a zatim su usledila i prva zvanična takmičenja. Do kraja 2006.godine, seniorski tim na bejzbol terenu na Adi Ciganliji u Beogradu odigrava prve revijalne, a nakon toga i zvanične bejzbol utakmice u okviru kup takmičenja na nivou Srbije.  

U proleće 2007.godine, seniorski tim započinje odigravanje takmičarskih utakmica u I bejzbol ligi Srbije, prvenstveno radi sticanja neophodnog iskustva i dalje popularizacije bejzbola sporta u Zrenjaninu. Razlika između drugih bejzbol klubova i našeg kluba je bila zaista velika, što je rezultiralo da je nakon 12 odigranih prvenstvenih kola naša ekipa doživela isto toliko poraza. Sezonu je odigralo ukupno 20 igrača, pri čemu se ekipa na nekoliko utakmica popunjavala igračima kadetskog tima. U toku 2008.godine, bejzbol klub "Gradnulica Bečkerek" se takmičio u okviru II bejzbol lige Srbije, gde je odigrao 6 utakmica i ostvario 3 pobede. što je bilo dovoljno za ponovni povratak u I bejzbol ligu Srbije.

 

2011-01-07 00:00:00
Bejzbol Klub Gradnulica Bečkerek Zrenjanin Prikaz sportskog kluba Bejzbol Klub Gradnulica Bečkerek Zrenjanin u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 3,548
U kategoriji BejzbolBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori