Badminton klub Clear Beograd PREPORUČENO

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Borska 92f,
11000
Telefon
069/120-29-83
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Badminton klub Clear Beograd iako mlad iza sebe ima zavidne rezultate kako u zemlji tako i u inostranstvu.

vu, izdvajamo rezultate naših takmičara na državnim prvenstvima, balkanskim prvenstvima i internacionalnim evropskim turnirima

Badminton se u našoj zemlji igra dugo vremena, ali uglavnom u obliku rekreacije. Prvi klubovi se osnivaju tokom 1993. godine, kada i počinje razvoj ovog sporta u našoj zemlji. Iste godine osnovan je i Badminton Savez Jugoslavije, 19. septembra, na osnivačkoj skupštini u Beogradu. Od 1995. godine, Badminton Savez Jugoslavije je punopravni član Internacionalne Badminton Federacije i član Evropske Badminton Unije.

Tokom proteklih godina u zemlji je održan veliki broj turnira. Neki od njih su postali i tradicionalni kao Otvoreno Prvenstvo Jugoslavije u Beogradu. Što se tiče međunarodnih takmičenja, predstavnici našeg saveza su bili na turnirima u susednim zemljama, dok je reprezentacija učestvovala na Seniorskim i Juniorskim Balkanskim Prvenstvima. Danas se badminton u Jugoslaviji igra u šest glavnih centara: Kragujevcu,Šapcu, Beogradu, Novom Sadu, Ljigu i Subotici a postoje najave da će uskoro taj broj znatno porasti.

Nadamo se da će ovaj sport privući mlade naraštaje i uz odgovarajuci medijski publicitet svakog dana biti sve popularniji.

Badminton klub Clear nudi:

Škola badmintona - deca svih uzrasta

Takmičarski badminton - sve juniorske i seniorske kategorije

Rekreacija za sve zainteresovanje

 

2011-01-23 00:00:00
Badminton klub Clear Beograd Prikaz sportskog kluba Badminton klub Clear Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 12,892
U kategoriji BadmintonBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori