Veslački klub Smederevo

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 6 glasova

Adresa
Despota Đurađa 4
11300
Telefon
026/621-027
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Veslački klub Smederevo osnovan je 1924. godine na Đurđevdan 6. maja. Od tada pa do današnjih dana klub je izrastao u jedan od najtrofejnijih i najuspešnijih u Smederevu i šire. Prvo ime kluba bilo je Veslačko-plivački klub Smederevo. Gotovo od prvog dana takmičari ovog kluba pojavljivali su se na svim velikim domaćim i inostranim takmičenjima. Nema kontinenta na kome nisu veslali smederevski veslači.

Veslači Smedereva ostvarivali su i ostvaruju rezultate kojima se grad ponosi. Titule i pehari osvajani u vreme Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenac, pa do današnjih dana, krase prebogate trofejne vitrine kluba. Veslačko-plivački klub Smederevo jedan je o najstarijih klubova u našoj zemlji. Prema podacima iz Monografije „Veslanje najtrofejniji sport u Smederevu“ autora Ljubomira Pavlovića, gradovi koji su pre Smedereva imali ovakve klubove mogu su da se nabroje na prste.

Medalje koje je Veslački klub Smederevo osvajao godinama unazad i koje će, nadamo se, i dalje osvajati plod su svega navedenog. Tajna leži u činjenici da o Veslačkom klubu Smederevo brinu, uglavnom, bivši veslači koji osećaju veliku pripadnost ovom klubu. To je slučaj sa sadašnjim rukovodstvom kluba.

 

 

2016-09-22 00:00:00
Veslački klub Smederevo Prikaz sportskog kluba Veslački klub Smederevo u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 2,019
U kategoriji VeslanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori