Veslački klub beogradski univerzitet

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 3 glasova

Adresa
Jove Ilića 154 Ada Ciganlija bb
Telefon
064/202-20-97
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Veslački klub Beogradski Univerzitet osnovan je 2006. godine na Fakultetu Organizacionih Nauka Univerziteta u Beogradu. Po ugledu na najpopularnije univerzitetske klubove, Oksford i Kembridž, ali i po ugledu na veslačke klubove iz Holandije koji imaju tradiciju dužu od dva veka, želja grupe studenata Fakulteta Organizacionih Nauka je da veslanje zaživi i na Beogradskom Univerzitetu i da se naši studenti bave i takmiče u ovom jedinstvenom sportu. Te 2006. Godine pod imenom „Veslački klub FON“, studenti ovog fakulteta nastupali su na prvoj međunarodnoj veslačkoj regati u Delft-u u Holandiji gde su se upoznali sa načinom funkcionisanja holandskih univerzitetskih veslačkih klubova i gde su stekli značajna iskustva u i prijateljstva za studentima veslačima iz Holandije.

2008. godine, Veslački klub „FON“ je preimenovan u Veslački klub „Beogradski Univerzitet“ sa ciljem da se po ugledu na druge univerzitetske veslačke klubove, pre svega one koji su po kulturnim i socijalnim karakteristikama nama bliski, razvije i organizuje studentsko veslanje na što većem broju fakulteta Univerziteta u Beogradu i na Univerzitetu kao celini. Razvoj studentskog veslanja u Srbiji mora biti u skladu sa mogućnostima, uslovima i načinom studiranja kod nas, ali i u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima koje se izdvajaju za ovakve i slične inicijative, projekte i aktivnosti. Zbog veličine Univerziteta u Beogradu predviđeno je da studentsko veslanje bude organizovano kroz nekoliko veslačkih sekcija koje bi se odnosile na pojedine fakultete i koje bi bile objedinjene u okviru Veslačkog kluba Beogradski Univerzitet.

2016-09-22 00:00:00
Veslački klub beogradski univerzitet Prikaz sportskog kluba Veslački klub beogradski univerzitet u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 1,820
U kategoriji VeslanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori