Plivački klub Swim Way

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 6 glasova

Adresa
Nikšićka 6
11040
Kontakt osoba
Miloš
Telefon
065/214-16-10
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Skola plivanja PK Swim Way u svoj program uključuje dečake i devojčice od 4. godine starosti.

Obuka se sastoji iz različitih vežbi u mestu i kretanju kako u bazenu tako i na suvom. Naravno igra kao neizostavan pedagoški pristup, doprinosi da se kroz prijatnu i zabavnu atmosferu što lakše savladaju svi elementi predviđeni planom i programom. Nakon savladavanja osnovnog programa, članovi se prebacuju u naprednije grupe.

Tok obuke plivanja:

  • Vežbe za privikavanje na vodu
  • Vežbe disanja
  • Vežbe plutanja i vežbe zauzimanja bezbednog položaja u vodi
  • Vežbe klizanja
  • Vežbe obuke rada nogu
  • Vežbe obuke zaveslaja

 

Polaznici su raspoređeni u grupe prema stepenu znanja i uzrastu:

  • neplivači
  • poluplivači I
  • poluplivači II
  • plivači.

Da bi dete naučilo da pliva mora proći sistemski tok obuke plivanja. Obuka neplivača (grupa neplivači) podrazumeva vežbe pomoću kojih će se dete privići na novu sredinu, naravno uz pomoć trenera koji su sve vreme sa njima u vodi. Treneri su tu da u prijatnoj, drugarskoj i zabavnoj atmosferi opuste decu i da uz pomoć najsavremenijih metoda i sredstava olakšaju polaznicima ceo proces obuke plivanja. Nakon privikavanja na novu sredinu, savladavanja vežbi disanja, plutanja i klizanja, prelazi se na rad nogama, kao i na vežbe obuke zaveslaja. Većina vežbi se izvodi u mestu i u kretanju, a pojedine vežbe treba raditi i na suvom. Što se tiče vežbi nogama i rukama, prvo se pristupa vežbama nogama kraul na stomaku i leđima. Pored kraula, koji je najzastupljeniji u ovom periodu obuke, radi se i leđni kraul koga polaznici najčešće prvo i savladaju kao tehniku plivanja.

Skola plivanja predstavlja nastavak obuke. Polaznici koji uspešno završe obuku, prebacuju se u sledeću grupu – poluplivači I (skola plivanja). Grupa poluplivača I podrazumeva da su polaznici savladali vežbe disanja, klizanja i plutanja, kao i elementarni rad nogama kraul. Kreće se ozbiljnije sa obukom tehnika kraul i leđni kraul. Nakon savladavanja ove dve tehnike, polaznik se rangira kao poluplivač II (skola plivanja). Grupa poluplivača II rade dalje na savladavanju ostale dve tehnike. Skola plivanja podrazumeva obuku sve četiri osnovne tehnike plivanja – kraul, leđni kraul, prsno, delfin. Nakon savladavanja sve četiri tehnike polaznici se prebacuju u grupu plivača. Skola plivanja nije vremenski ograničena i traje sve dok se ne savladaju svi elementi predviđeni planom i programom. Grupu plivača čine polaznici koji su uspešno prošli sve gore navedeno, i dalje rade na korekciji i usavršavanju tehnika plivanja. Plivači mogu da nastave sa trenažnim plivanjem, rekreativnim plivanjem (radi održavanja kondicije, redukcije telesne težine, prevencije telesnih deformiteta i sl.) ili da pređu u grupu – škola vaterpola.

Skola vaterpola plivačkog kluba Swim Way sa svojim stručnim kadrom na profesionalan i odgovoran način omogućava svojim članovima da uz dobru organizaciju, odgovarajuća sredstva, i uz poštovanje osnovnih didaktičkih principa steknu što bolje preduslove za profesionalno bavljenje vaterpolom i plivačkim sportovima. Pošto se savladaju 4 osnovne tehnike plivanja (kraul, prsna tehnika, leđni kraul, delfin) prelazi se na rad sa loptom kao i na specifične (izvedene) tehnike plivanja koje se koriste u vaterpolo sportu.

Skola vaterpola PK Swim Way je prilagođena dečacima uzrasta 7-12 godina, pri čemu članovi vežbaju u grupama sličnih motoričkih sposobnosti. Obuka (skola vaterpola) traje dok se ne savladaju sve metodske jedinice predviđene planom i programom rada i nije vremenski ograničena. Nakon završene obuke naši polaznici imaju mogućnost da nastave da se bave vaterpolom, plivanjem ili rekreativnim vežbanjem.

Termini

Bazen SRC Banjica

Sreda: 15:30-16:15h

Subota: 18-19h

Nedelja: 18-19h

Bazen OŠ "Kralj Petar Prvi" Stari grad (Obilićev Venac)

Utorak: 17:45-18:30h, 18:45-19:30h, 19:45-20:30h

Petak: 17:45-18:30h, 18:45-19:30h, 19:45-20:30h

Bazen SLODES Banjica

Subota: 16:30-17:30h

Nedelja: 18-19h

Bazen Košutnjak

Sreda: 18-19h

Subota: 14-15h

Nedelja: 16-17h

2016-01-31 00:00:00
Plivački klub Swim Way Prikaz sportskog kluba Plivački klub Swim Way u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 3,913
U kategoriji VaterpoloBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori