Ski klub Niš Niš

Rejting
Ocena: 0 - 0 glasajte

Adresa
Dom planinara, Tvrđava
18000
Kontakt osoba
Svetlana - Seša Miljković, tehnički sekretar
Telefon
063/10-24-303 018/515-681
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Skijaški klub „Niš“ osnovan je 05. januara 1981. godine. Klub je nastao iz masovnog smučarskog pokreta, u Srbiji karakterističnog samo za Niš, koji je počeo 1976. godine i traje pod nepromenjenim nazivom: Akcija „Svi na sneg“.

Masovnost je od početka jedna od osnovnih odlika SK „Niš“.   Najviše zasluga za osnivanje Kluba i pokretanje Akcije „Svi na sneg“ ima prvi predsednik Kluba, profesor fizičkog vaspitanja Mihajlo Pantić (1930-1992), viši predavač na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Mihajlo Pantić bio je dobitnik Ordena zasluga za narod sa srebrnom zvezdom, za doprinos u razvoju smučarskog pokreta.

Škola skijanja

Našu školu skijanja vode iskusni treneri i instruktori, kojima pomažu bivši i sadašnji takmičari. Za svakog od vas imaju recept u džepu: mamine i tatine maze, prinčeve i princeze, špijunke i vitezove.

Škola počinje sa radom već u prvim danima septembra, kada kreću suvi treninzi, na kojima ćete dobiti ideju kakvi su vam mišići potrebni da skijate brzo. Na suvim treninzima ćemo vas naučiti i da vozite rolere - na skoro isti način kao što ćete voziti skije.

U decembru ove godine, počinjemo sa radom na snegu. Čim padne prvi sneg, na okolnim brdima i planinama ćemo održati prve časove za početnike. Tokom decembra, na Staroj planini ćemo organizovati ski-kamp - nastavljamo sa radom i usavršavanjem na jednoj od najlepših planina u regionu.

Konačno, onu pravu skijašku brzinu dostižemo na pripremama kluba u skijaškom centru Bansko u Bugarskoj, gde ćemo se svi družiti u periodu 3-17.1.2011.

Sve informacije o suvim treninzima, školi skijanja, učlanjenju u klub ćete dobiti nakon što popunite formu koja se nalazi ispod ovog teksta. Ukoliko to ne želite, možete da nam pošaljete email (skinis@sezampro.rs) ili pozovete telefonom tehničkog sekretara kluba Sešu Miljković, 063/1024303. Prijavu za učešće na ski kampu ili pripremama u skijaškom centru Bansko, Bugarska, možete izvršiti i u agenciji Ski & Sun Travel, TC Gorča.

2011-01-24 00:00:00
Ski klub Niš Niš Prikaz sportskog kluba Ski klub Niš Niš u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 3,940
U kategoriji SkijanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori