Beogradski skijaski klub

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića 29
11000
Telefon
066/835-00-01
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Beogradski skijaški klub osnovan je 2003. godine spajanjem nekoliko najaktivnijih beogradskih skijaških klubova: Rtanj Felkl, Olimp, Pro ski i Alp ski. Do tog trenutka su ovi klubovi imali zapažene rezultate i na više od polovine domaćih trka medalje su osvajali takmičari iz tih klubova, a taj trend je samo naglašen fuzijom u kojoj je u jednom trenutku stvoren najbolji takmičarski skijaški klub u Srbiji. U prve dve godine BSK je imao preko 50 takmičara. Treba reći da su osnivači BSK-a potekli iz SK Rtanj, koji je 90-ih godina po brojnosti članova bio najveći skijaški klub u regionu.

Beogradski skijaški klub tradicionalno organizuje škole skijanja za decu i takmičare svih uzrasta.Naši iskusni treneri i instruktori skijanja obezbeđuju stručnost i znanje neophodno za savlađivanje prvih koraka na snegu, kao i dalje usavršavanje tehnike skijanja.

Beogradski skijaški klub je aktuelni i višegodišnji šampion države u alpskom skijanju i njegovi takmičari postižu zapažene rezultate i na međunarodnim trkama.

Beogradski skijaški klub nudi visok nivo organizacije takmičarskog programa koji sprovodi najbolji trenerski tim u regionu.

Glavni zadatak Kluba je, osim popularizacije skijanja među decom, priprema takmičara, kroz skijaške i kondicione treninge, za takmičarski deo sezone i postizanje što boljih rezultata na domaćim i međunarodnim trkama.

Misija Kluba je stvaranje dobrih takmičara i skijaša uopšte koji će učestvovati na međunarodnim i svetskim takmičenjima i koji će se jednog dana posvetiti radu i obuci mladih polaznika unutar Kluba.

Naši takmičari odrastaju i osamostaljuju se u međusobnom druženju i zajedničkim trenucima provedenim na treninzima i pripremama za takmičarsku sezonu. Sazrevaju uz disciplinu, predan i odgovoran rad i pojedinaca i trenera. Sve to daje dobar rezultat, odlične skijaše i sportiste, vrednu i organizovanu decu koja uče da šire svoje vidike i iskustvo, da prevazilaze sopstvene granice i savladavaju mnoge prepreke, kako skijaške tako i životne.

Jedna od važnih aktivnosti BSK-a jeste Takmičarska škola skijanja (TŠS) za decu uzrasta od 5-14 godina. Tokom godine TŠS organizujemo u sledećim terminima u smenama po 7 dana:

– Kaprun (glečer u Austriji) – prvomajska nedelja

– Kaprun (glečer u Austriji) – poslednja nedelja oktobra

– Klausberg (skijalište u Italiji) – sredina decembra

– Kopaonik – mogućnost skijanja u svim ponuđenim nedeljama Takmičarske škole skijanja

Takmičarska škola skijanja (TŠS) nije klasična škola skijanja i ona se ne bavi obukom dece koja ne znaju da skijaju, već je namenjena deci koja su već savladala osnove ovog sporta i spremna su za dalje usavršavanje tehnike skijanja. Kroz zabavu i druženje sa vršnjacima, a pod budnim nadzorom naših iskusnih trenera i instruktora skijanja, deca će sticati napredne skijaške veštine. Polaznike TŠS još učimo kako se koristi i održava ski oprema, kako se treba ponašati na stazi i na šta treba obratiti pažnju prilikom skijanja. Deci se posebno omogućava i skijanje na poligonu, odnosno u kapijama i na taj način im se pruža osećaj takmičarskog skijanja.

Cilj TŠS nam je da što kvalitetnije naučimo decu da skijaju i da u deci probudimo želju za daljim napredovanjem kako bi se neki polaznici priključili našem takmičarskom timu. Uz stručno vođstvo profesionalnih trenera Beogradskog skijaškog kluba, u proverenom i atraktivnom ambijentu renomiranog skijaškog centra i u društvu svojih vršnjaka sličnog skijaškog znanja, tokom sedam dana intenzivnog treninga deca će dobiti neophodno znanje i podršku za dalje bavljenjem ovim sportom.

 

2011-07-19 00:00:00
Beogradski skijaski klub Prikaz sportskog kluba Beogradski skijaski klub u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 3,742
U kategoriji SkijanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori