Klub za umetničko plivanje 25. Maj

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.7 - 10 glasova

Adresa
Tadeuša Košćuška 63 Beograd
11000
Kontakt osoba
Marija Senica Jovovic
Telefon
011 2622866
E-mail
Selekcija kluba
Ženska

Unazad od 1973 godine, prilikom otvaranja sportskog centra ''Dorćol'' , na inicijativu Franca Senice, 60 učenica Prve Beogradske gimnazije sa profesorima Belancan Sonjom i Petrović Brankom, uzelo je učešće u sportskom programu.
Formirana je sekcija, pa škola, koju je vodio trener Franc Senica, da bi 1985. godine, počeo sa radom i Prvi Klub za umetničko i sihrono plivanje ''25.maj'' .
Do danas nekoliko hiljada plivačica je prošlo kroz školu/klub, svih uzrasnih kategorija.
Maja Kos, Vanja Miceta i Marija Senica, su kao reprezentativke Jugoslavije , učestvovale  na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992.godine. Trener im je bila Snežana Novokmet.
Uz pomoć tih prvih plivačica a sada trenera, razvilo se sinhrono plivanje širom Srbije, Dragana Škembarević je radila kao trener u Klubu ''Banjica'', Svetlana Kontić klub ''Vračar'', Milica Jevtić ''Tašmajdan''... Sledi otvaranje Kluba "Delfin" u Zemunu, "Tent" u Obrenovcu, Klub "Niš" i "Sirene" iz Niša, Klub u Kruševcu, škola za umetničko plivanje u Novom Sadu.

U Klubu su uspesno radili treneri treneri Maja Kos, Dragana Škembarević, Svetlana Kontić, Jelena Jevtić, Jelica Vasić (koja je danas odličan trener u Americi), kao i Marija Senica Jovović (koja je 8 godina radila u Grčkom Klubu Panellinios i Grčkoj reprezentaciji).

Naše plivačice su tokom dugog niza godina, bile državne prvakinje, kao i reprezentativke kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore. Nastupale su na raznim međunarodnim takmičenjima širom Evrope. Takmičarke našeg Kluba su tradicionalno kao osvajaši najvećeg broja državnih seniorskih prvenstava, sa najvećim postotkom učesnice Evropskih seniorskih prvenstava počev od 1981. godine pa do 2006. godine na Evropskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, kao i Svetskog juniorskog prvenstva 2004. godine održanom u Moskvi, što je ujedno bilo i prvo pojavljivanje naše zemlje na tom takmičenju.

Danas klub vode treneri Marija Senica Jovović, Milena Lazarević Denčić, Tanja Bogdanović.

2011-10-03 13:34:46
Klub za umetničko plivanje 25. Maj Prikaz sportskog kluba Klub za umetničko plivanje 25. Maj u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 5,419
U kategoriji Sinhrono plivanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori