Ribolovački klub Ada Safari Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Ada ciganlija
11000
Telefon
011/354-82-14 064/387 30 60
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Sportski ribolov Beograd - Ada Safari

Malo jezero je očišćeno 1994.god., pokošeno, poribljenio i postaje najatriktivnija komercijalna voda u EX Jugoslaviji sa najbrojnijim kapitalnim primercima šarana. Oživljen je sportski ribolov u sred Beograda sa vrlo strogim pravilima, a sve u cilju zaštite kapitalnih primeraka ove rečne lisice. Jezero započinje svoju novu istoriju sa sloganom “Uhvati i pusti”. Stvara se svest o nužnosti da se šaran zaštiti i sačuva. I nakon 20 godina Ada Safari je simbol zaštite kapitalnih primeraka šarana i mesto za dobar ulov gde najbolje šarandžije Srbije ukrštaju svoje štapove i nastavljaju tradiciju ovog kako ga oni sami zovu ribolovačkog Vimbldona, sa 10 tona ribe i 250 komada kapitalaca preko 12kg., najvećim šaranom Kostom od 27kg.

Ada Safari posluje u okviru preduzeća Rebox d.o.o. Beograd i nudi razne sadržaje. Nalazi se na Adi Ciganliji na samo 5 km od strogog centra grada i 20 min od aerodroma, 5 km od železnicke stanice ili 5 km od luksuznih hotela „Hyatt Regency” i „ Crown Plaza”, a na samo 2 km od hotela „B” kategorije.Sportski ribolov

Zvanično otvoren 2007 god. sa osnovnim ciljevima:

* omasovljenje šaranskog ribolova u Srbiji;

* pružanje informacija (edukacija) svim ribolovcima;

* organizacija međunarodnih, državnih i kup takmičenj;

* saradnja sa republičkim i gradskim institucijam;

* saradnja sa savezom sportskih ribolovaca Srbije i carp federacijom Srbije.

 

Izletište jedinstveno u Srbiji, po bogatstvu, prikupljanju, tretiranju i čuvanju ribljeg fonda, odnosu ribolovca prema ulovu i prirodi.

Po prvi put je ovde zaživelo pravilo ili manir "uhvati i pusti", koji se prvenstveno odnosi na kapitalne primerke. Tome je doprineo i informator, koji svake godine obaveštava ribolovce i posetioce o pravilima ponašanja koja vladaju u ovom eko sistemu.

2011-03-04 00:00:00
Ribolovački klub Ada Safari Beograd Prikaz sportskog kluba Ribolovački klub Ada Safari Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 4,553
U kategoriji RibolovBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori