Plivački klub "Vračar" Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.43 - 14 glasova

Adresa
Sjenička 1
11000
Telefon
011/344-79-11
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Plivački klub Vračar je osnovan na bazenu Sportskog Centra Vračar 15.10.1975. godine. U svom početku klub se opredelio da okupi što veći broj školske i predškolske dece sa Vračara u cilju omasovljenja plivačkog sporta. Posle nekoliko godina „Vračarski“ bazen je postao premali da primi svu beogradsku decu koja su želela da se bave plivanjem, a Plivački Klub „Vračar“ počinje da se pojavljuje na takmičenjima i da postiže vrhunske rezultate na jugoslovenskom i međunarodnom nivou.   U svojoj bogatoj tradiciji klub imao je više prvaka i rekordera republike i države. Mnoštvo osvojenih medalja na republičkim, državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i prvaka Balkana.

Plivački Klub Vračar je uspešno organizovao republička i državna prvenstva, kao i jedno prvenstvo Balkana u plivanju na bazenu SC u Obrenovcu koje je otvorio predsednik LEN federacije. 1981. godine Plivački Klub Vračar je bio organizator poznatog međunarodnog mitinga mladih plivača koji je bio uvršten u LEN kalendar (Kalendar takmičenja Evropske plivačke federacije). Za 16 godina odžavanja ovog mitinga učestvovalo je nekoliko hiljada takmičara iz skoro cele Evrope, a neki od njih su kasnije postali Evropski i Svetski prvaci i rekorderi. U godinama sankcija i prestanka rada bazena u CFK Vračar, prestaje sa radom i Plivački Klub„Vračar“.

2000. godine se obnavlja i kao feniks iz pepela se diže i počinje sa radom sa desetak plivača uz solidarnu pomoć PK „Partizan“, u njihovim terminima, da bi se nešto kasnije vratio na bazen CFK Vračar gde je i potekao. Plivački Klub „Vračar“ sada broji preko 70 plivača. Uspehu kluba osim plivača i trenera doprinose i plivački roditelji koji svojim amaterskim radom i entuzijazmom organizuju rad kluba.

2011-03-04 00:00:00
Plivački klub "Vračar" Beograd Prikaz sportskog kluba Plivački klub "Vračar" Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 11,034
U kategoriji PlivanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori