Plivački klub Sveti Nikola Niš

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.5 - 8 glasova

Adresa
SRC „Čair“, IX Brigade 10
18000
Telefon
018/511-982 064/119-72-80
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Od osnivanja Plivačkog kluba Sveti Nikola pa do danas, kroz klub je prošlo više hiljada dece. Neko se zadržao duže, neko kraće, ali oni najuporniji i najtalentovaniji su ostvarili zavidne rezultate. Prosto je nemoguće da se pomenu svi rezultati i uspesi pojedinaca ali moramo da se podsetimo onih koji su osvajali medalje na državnim i republičkim prvenstvima.

Počelo je sa Ivanom Jovanović a nastavili su: Mitić Jovanka, Nožica Nikola, Vučetić Katarina, Nikolić Ana, Ristić Hristina, Ristić Jovana, Eraković Ana, Stanković Vedrana, Čakić Aleksandra, Čolić Anđelka, Miljković Aleksandra, Rakić Milica, Jovanović Nikola, Milenković Marko, Anđelković Petar, Dašić Miloš, Cvetković Miljan, Milojković Darijan, Milijić Nikola, Brešković Vladan, Savić Stefan, Stojanović Miloš, Božinović Marko, Veličković Jovan, Skakaljević Marko, Stanković Strahinja, Stojanović Stefan, Nikolić Aleksandar, Ćirić Jana, Cojić Nina…

Pomenuti plivači osvajali su nebrojene medalje na plivačkim mitinzima u zemlji i inostranstvu, učestvovali kao članovi reprezentacije na Evropskim šampionatima, Balkanskim prvenstvima, bili nosioci državnih rekorda itd. Pored starije takmičarske ekipe, u klubu se pažnja poklanja i početnicima, odnosno mlađim kategorijama. U cilju što bolje homogenizacije, svrstani su u više grupa. Ovakav rad omogućava bolje praćenje i omogućava onim najtalentovanijim bržu vertikalnu prohodnost ka naprednijim grupama. Polaskom u klubsku sportsku školu plivanja, mladi plivači se već ozbiljno pripremaju za takmičenja koja se organizuju za taj uzrast.

Svojim učešćem na dosada održanim takmičenjima, pokazali su da se za naslednike dosadašnjih šampiona ne treba brinuti. Možda se među imenima ovih plivačkih poletaraca krije neki veliki plivač. Tanić Danilo, Jovanović Aleksandar, Kusicki Saša, Jurić Jovan, Icić Aleksandar, Tešić Pavle, Ćirić Tadija, Đorđević Veljko, Denić Višnja, Tešić Aleksandra, Cvetković Milijana, Sotirovski Sofija, Đoković Anja, Radenković Kristina… već osvajaju medalje na mnogim takmičenjima pa se za naslednike ne treba brinuti.

Treninzi plivačkog kluba Sveti Nikola se održavaju na Bazenu Čair.

2011-03-04 00:00:00
Plivački klub Sveti Nikola Niš Prikaz sportskog kluba Plivački klub Sveti Nikola Niš u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,979
U kategoriji PlivanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori