Plivački klub Napredak Kruševac

Osobe sa specijalnim potrebama mogu trenirati u ovom klubu
Rejting
★★★★½
Ocena: 4.8 - 5 glasova

Adresa
Slikara Milovanovića 35
37000
Kontakt osoba
Nenad Vukoitić, Nikola Danev
Telefon
+381648930169
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Dobrodošli u Plivački klub Napredak Kruševac!

Plivanje u gradu pod Bagdalom počinje da se razvija izgradnjom i otvaranjem zatvorenih, a potom i otvorenih bazena. Zbog zatvaranja istih na oko sedam godina, plivanje u gradu se ne razvija potrebnom dinamikom. Menjanjem i usavršavanjem procesa treninga, metodologije i rada sa plivačima, dolazi do prosperiteta ovog divnog sporta u mnogim gradovima, a u našem gradu sve je stajalo nepomično. Kako je rad u plivačkom sportu postajao sve slabiji i kako su iz kruševačkog plivanja otišli mnogi mladi perspektivni plivači, kao logična posledica se kod nekolicine entuzijasta rodila ideja za formiranjem novog plivačkog kluba. Uz veliku pomoć roditelja ( Đeke, Adama, Katarine, Vladice, Zorana ) i prijatelja plivanja, u avgustu mesecu 2007. godine Lazar Nikolić, Nikola Danev i Nenad Vukotić su u ime dvadesetak ljudi osnovali Plivački klub „Napredak“. U plivanje se vraća Lazar Nikolić sada već profesor fizičke kulture, njegov brat Aleksandar Nikolić, takođe profesor fizičke kulture, Nenad Milošević, plivač i vaterpolista uz dotada aktivne Nikolu Daneva , Dragumilo Dejana i Ćirić Miodraga.  

Trenutno stanje

Plivači Plivačkog Kluba „Napredak“ su prvi put ušli u bazen 20.10.2007. godine i to sa skromnih 26 plivača. Danas, neposredno nakon prvog rođendana, klub broji stalnih oko 230 članova i povremenih 40 do 60 članova. Prvi plodovi rada su bili već na zimskom državnom prvenstvu u Kikindi, gde je Đulijana Đorđević uzela četiri odličja i to dva zlatna, jedno srebrno i jedno bronzano, a Miloš i Lazar Stefanović postavili svoje lične rekorde i domogli se polufinala. Nakon ovih došli su i drugi vredni rezultati i medalje su se nizale jedna za drugom. Klub izrasta iz dana u dan u modernu instituciju, sa svom potrebnom infrastrukturom, iako nailazi na mnoštvo problema i poteškoća, ali zdrav način razmišljanja i veliko drugarstvo koje vlada među decom, roditeljima i prijateljima kluba ruši sve granice i poteškoće.  

Planovi

Bazna ideja je afirmacija i omasovljavanje plivačkog sporta uz pružanje šanse deci sa posebnim potrebama. Politika kluba je da je plivanje za decu sa posebnim potrebama besplatno u svakoj varijanti. S obzirom da klub sada ima oko 300 plivača što je i bilo projektovano na dan osnivanja (tada je zvučalo neverovatno), sada se sa priličnom sigurnošću ide na broj od 500 plivača do kraja 2009. godine. U tom slučaju Plivački Klub „Napredak“ bi postao najmnogoljudniji sportski klub u Kruševcu.

2011-02-28 00:00:00
Plivački klub Napredak Kruševac Prikaz sportskog kluba Plivački klub Napredak Kruševac u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 8,237
U kategoriji PlivanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori