Plivački klub Delfin Šabac

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.75 - 8 glasova

Adresa
Stojana Novakovića 21
15000
Telefon
063/388 401
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Plivački klub „Delfin“ formiran je 31.03.2008. godine. Proistekao je iz gotovo dvadesetogodišnje škole plivanja. Nakon dugogodišnjeg rada došlo je do potrebe za formiranjem plivačkog kluba, koji će predstavljati jedini klub u našem gradu, u kojem je zastupljeno takmičarsko plivanje.   Pored takmičarskog plivanja u klubu je ravnopravno zastupljena i obuka neplivača dece predškolskog i školskog uzrasta. Takođe veliku pažnju klub posvećuje i školi pilivanja, učenju plivačkih tehnika – stilova.

Posle stilova na red dolazi i oblast takmičarskog plivanja u kojoj su naši takmičari i pored otežanih uslova za rad postigli značajne rezultate. U klubu je zastupljeno i rekreativno plivanje, kao i saradnja sa lekarima na prevenciji oboljenja kičme.   Klub je član Plivačkog Saveza Srbije, Plivačkog Saveza centralne Srbije i Udruženja plivačkih trenera Srbije. „Delfin“ je i dugogodišnji ovlašćnjni zastupnik bivšeg Jugoslovenskog Udruženja za bezbednost na vodi, a danas Udruženja za bezbednost na vodi Srbije iz Beograda.

U 11-godišnjem periodu obučeno je 90 spasilaca za ovo udruženje. Odličnu saradnju klub ostvaruje sa Plivačkim Savezom Srbije, plivačkim klubovima „Valis“ iz Valjeva, „Novi Sad“ iz Novog Sada, „Vojvodina“ iz Novog Sada, „Proleter“ iz Zrenjanina, „Vračar“ iz Beograda, „11 april“ iz Beograda, „Napredak“ iz Kruševca, „Partizan“ iz Beograda i „Svim star“ iz Bečeja. Veliku saradnju klub ostvaruje i sa Vladanom Markovićem, proslavljenim olimpijcem, profesorom na Visokoj školi za sport u Beogradu, kao i Bošković Vladimirom iz Valjeva, jednim od trenera reprezentacije Srbije i Vukom Danilovićem višestrukim državnim reprezentativcem i trenerom plivačkog kluba „Vračar“.

2011-03-04 00:00:00
Plivački klub Delfin Šabac Prikaz sportskog kluba Plivački klub Delfin Šabac u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 8,686
U kategoriji PlivanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori