Back BesplatanSport.com

Jedriličarski klub Zoran Radosavljević Niš

Rejting
★★★½
Ocena: 3.5 - 18 glasova

Adresa
Bulevar Nemanjića 78
18000
Telefon
018/322 815
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Jedriličarski klub „Zoran Radosavljević” formiran je novembra 1999. godine sa ciljem afirmacije i popularizacije jedriličarskog i, uopšte, nautičkog sporta na prostoru južne Srbije. Uz pomoć predavača sa Vojne akademije i Jedriličarskog saveza Srbije, klub počinje sa radom i organizuje prve kurseve za mornare na brodovima krstašima, kao i školu jedrenja na sportskim jedrilicama klase optimist.

U cilju popularizacije i omasovljenja ovog predivnog sporta, klub je pomogao u formiranju novih klubova na Vlasinskom jezeru i akumulaciji Savat kod Dimitrovgrada. Klub se ponosi činjenicom da je inicijator i jedan od osnivača Evrobalkanske jedriličarske asocijacije - EBSA, prvog sportskog udruženja Evroregiona. Danas klub uspešno vodi škole jedrenja na nekoliko tipova sportskih jedrilica (optimist, 470, mikrotoner), školu jedrenja na dasci, kao i kurseve astronomske i terestričke navigacije.

JK „Zoran Radosavljević” sa polaznicima škola jedrenja radi na Bovanskom jezeru u blizini Niša. Tamo se u organizaciji kluba održava međunarodna regata „Kup Niša” (od 2003. godine pod imenom „Sv. car Konstantin”).

 

2011-03-14 00:00:00
Jedriličarski klub Zoran Radosavljević Niš Prikaz sportskog kluba Jedriličarski klub Zoran Radosavljević Niš u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 3,457
U kategoriji JedrenjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori