Jedriličarski klub Zemun Beograd

Rejting
★★★
Ocena: 3 - 12 glasova

Adresa
Kej Oslobodjenja 13
11080
Telefon
011/316 90 95
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

JEDRILIČARSKI KLUB ZEMUN, jedan od najstarijih jederiličarskih klubova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Osnovani smo daleke 1946. godine. Klub je lociran na šlepu koji je usidren pored Zemunskog keja a preko puta ostrva Lido. Klub broji 180 članova, odlikuje ga sportsko rekreativni karakter, sportova na vodi, što ga čini atraktivnim za sve uzraste. Klub posebnu pažnju posvećuje mladima.

Redovno se organizuje škola jedrenja i to za sve uzraste, gde polaznici stiču sva potrebna teoretska i praktična znanja iz oblasti koja čine jedrenja na vodi. Naši juniori, seniori i veterani jedre u 6 jedriličarskih klasa, priznatih od strane Medjunarodne jedriličarske federacije, u kojima su osvojeni mnogi trofeji na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Klub raspolaže sa 47 jedrilica raznih klasa. Imamo prvaka Balkana i drzave u klasi FINN, prvake države u klasi 470 i klasi Mikro. Svoje rezultate potvrdjuju vec duži niz godina.

Jedrilicarski Klub ZEMUN stavlja najveći akcenat na skolu jedrenja za decu uzrasta od 7 do 18 godina, koja se održava svake godine u letnjim mesecima. J.K ZEMUN učestvuje na svim domaćim i medjunarodnim regatama, koje se organizuju svake godine. J.K ZEMUN je apsoluno najangazovaniji član Jedrilicarskog Saveza Srbije, sto se tiče organizacije takmičenja u Beogradu, kao i Golubcu gde Savez ima svoj centar.

U prošloj godini klub je organizovao četiri takmicarske regate u Zemunu na Gradskom i Republickom nivou. Kao kruna naseg rada, pored organizovanja gradskih i republičkih regata, organizujemo ''MEDJUNARODNU ZEMUNSKU REGATU '', svake godine na kojoj učestvuje preko 100 jedrilica u klasama 470, Finn i Laser iz Madjarske, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Austrije.

2011-03-14 00:00:00
Jedriličarski klub Zemun Beograd Prikaz sportskog kluba Jedriličarski klub Zemun Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 3,649
U kategoriji JedrenjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori