Jedriličarski klub Vojvodina Novi Sad

Rejting
★★★½
Ocena: 3.5 - 8 glasova

Adresa
Sunčani kej 2
21000
Telefon
021/420 323
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Jedrilicarski klub Vojvodina po svojim referencama postignutim u sportskim takmicenjima, brojnosti svog clanstva, efikasnosti korišcenja resursa sa kojima upravlja, jedan od najuspešnijih klubova SD'' Vojvodina''. U okviru asocijacije jedrilicarskih i rekreativno motonautickih klubova u AP Vojvodini i Republiku Srbiju, JKV je rezultatima na sportsim takmicenjima i organizacijom funkcionisanja marine sa kojom raspolaže, ispunjava bazne evropske standarde.

Predsedništvo JKV, koje rukovodi i upravalja radom svih segmenata kluba, je pocetkom 1998. godine usvojilo program standardizacije i modernizacije sportskog pogona i poslovanja kluba. Opredeljenje, da se svi potencijali sa kojima klub raspolaže stave u funkciju maksimalne iskorišcenosti, predstavlja imperativ daljeg uspešnog vodjenja JKV.

Kako bi se ovom kompleksnom strategijskom zadatku kluba prišlo na nacin koji garantuje uspeh, JKV javno prezentuje svoje ciljeve i vrednosti, za koje smatra da predstavlja krucijalnu dobit za njegovo clanstvo, grad Novi Sad,AP Vojvodinu i Republiku Srbiju.

Jedriličari u svakom slučaju, pamte nekoliko entuzijasta koji su 1954. godine bili pokretači ideje o jedrenju u Novom Sadu. Balać Srbislav, Vuksan Đorđe, Etore Boris i Frec Ivan, imena koja ćete čuti ako od nekog od starijih članova kluba pokušate da saznate kako je nastao klub. Tadašnji izgled kluba nije imao puno veze sa onim što možete videti danas, čak možemo reći da je klub imao vrlo burnu istoriju. Prvobitno je kao Pomorsko brodarsko društvo "Galeb" bio smešten na šlepu usidrenom na Keju, između starog mosta i današnje Kapetanije, zatim je 1956. god. premešten u Dunavac, na ulaz u mornaričku bazu, gde mu je rečna ratna flotila ustupila svoj šlep i gde je dobio prerogative vojno civilnog kluba i naziv JK "Mornar". Od 1963.god. na dalje, nakon određenih reformi u armiji, rad kluba se odvija samostalno bez mornarice. U tom periodu klub doživaljava gubitak skoro celog plovnog parka i šlepa, čime nastaje period krize, a lokacija se menja i klub se smešta između kluba "Danubius" i Štranda.

2011-03-15 00:00:00
Jedriličarski klub Vojvodina Novi Sad Prikaz sportskog kluba Jedriličarski klub Vojvodina Novi Sad u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,411
U kategoriji JedrenjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori