Back BesplatanSport.com

Alpinistički odsek Dr. Rastko Stojanovic Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Zmaja od Noćaja 9
11000
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Alpinistički odsek Planinarskog saveza Beograda (u daljem tekstu AOB-a), je već dugi niz godina kvalitativno i kvantitativno najveći klub u SR Jugoslaviji, koji okuplja mlade ljude koji se ne zadovoljavaju uobicajenim konvećionalnim načinom razmišljanja i bavljenja sportom.

Zato AOB kontinuirano (od svog nastanka 1950. Godine), radi na kvalitetnoj obući svojih budućih kadrova. Štaviše, kriterijumi koje alpinistički instruktori AO Beograda postavljaju u tematici obuke kadrova su opšte prihvaćeni u celoj zemlji, i stalno se unapređuju. Godine 1950 se osniva Alpinistički odsek Planinarskog Saveza Beograda kao jedini klub u Beogradu koji je okupljao ljude zainteresovane za alpinizam.

 

Generacije vrsnih alpinista su prošle kroz taj klub i ostavile za sobom ceo niz ispenjanih visokih vrhova i teških stena, što je mla|e generacije alpinista stimulisalo ka jos većim poduhvatima i uspesima. Danas AOB ima oko 100 aktivnih članova sa mešovitom starosnom strukturom, ali uglavnom preovlađuju mladi ljudi koji imaju snage i zelje da se upuste u komplikovane ekspedicije i alpinističke uspone. Manji procenat starijih i iskusnih članova pravi optimalnu "mladost - iskustvo" ravnotezu, tako da su i najteze ekspedicije uspešne i bez ljudskih gubitaka, što je uostalom i najvaznije.

2011-02-22 00:00:00
Alpinistički odsek Dr. Rastko Stojanovic Beograd Prikaz sportskog kluba Alpinistički odsek Dr. Rastko Stojanovic Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 3,997
U kategoriji PlaninarenjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori