Penjački klub Adrenalin Novi Sad

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.5 - 8 glasova

Telefon
063 300461
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Penjački klub "Adrenalin" je nastao 1997. godine, kada se grupa studenata Fakulteta fizičke Kulture u Novom Sadu, okupila zbog istih interesa: zbog ljubavi prema prirodi, zdravom životu, a pre svega prema ekstremnim sportovima i osnovala klub.

Prava aktivnost kluba počinje tek 2000. godine kada klub na jesenjem sajmu lova, ribolova sporta i turizma u Novom Sadu predstavlja prvu veštačku stenu za penjanje u Novom Sadu, a zatim u leto 2001. godine klub postavlja još jednu stenu, ali ovaj put na otvorenom Novosadskom kupalištu Štrand, gde je interesovanje bilo veliko i tada u klub dolaze novi članovi koji unapređuju svoju fizičku pripremljenost i stiču nova znanja i na taj način usavršavaju veštinu penjanja uz pomoć sada već iskusnih članova ovog kluba koji su u njemu od osnivanja...

Kretanje i vežbanje u prirodi - u funkciji zdravlja. Boravak u prirodi biće zanimljiviji i korisniji ukoliko postoji neki plan i sadržaj aktivnosti. Vežbanje u prirodi podstiče opštu aktivnost kod čoveka, podiže i produžava njegovu radnu sposobnost i daje elan za svaki rad. Takvo vežbanje neposredno omogućava da se ispravnije koristi, ne samo radno vreme već i racionalno raspolaže i slobodnim vremenom. Penjački klub "Adrenalin" je organizator mnogih penjačkih takmičenja, kako nacionalnih tako i međunarodnih.

Tradicionalno otvoreno prvenstvo grada Novog Sada u boulderingu se održava svake godine u Novembru, a prvenstvo države u martu mesecu. Precizni datumi za narednu sezonu mogu se naći na nasem sajtu www.adrenalin.org.yu, kao i sve ostale informacije u vezi sa organizovanjem penjačkih kurseva, kampova, kupovini neophodne sportske opreme itd.

2011-02-22 00:00:00
Penjački klub Adrenalin Novi Sad Prikaz sportskog kluba Penjački klub Adrenalin Novi Sad u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , ,

Broj pregleda: 10,213
U kategoriji PenjanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori