Padobranski klub Dijamant Beograd

Rejting
★★★
Ocena: 3 - 4 glasova

Adresa
Vojvode Milenka 35/1
11000
Telefon
064/169-80-40 06/22-55-201
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Padobranski klub Dijamant je prvi padobranski klub na prostorima SFRJ, koji je osnovan 1993. godine od grupe padobranaca koja je imala želju da unapredi i razvije beogradsko padobranstvo.

Već u prve dve godine rada formiraju se tri takmičarske ekipe koje su do 1997. godine učestvovale na takmičenjima, Zrenjanin 1994. godine postavljanju rekorda u disciplini CRW ( canopy relative work) koji do danas nije oboren i u pokušaju obaranja rekorda FS (Formation skydiving) Niš 1996.

Od 1996 do 2001. godine klub se aktivno bavi obučavanjem novih padobranaca i usavršavanjem starih članova u saradnji sa AK Zrenjanin i AK Novi Sad, jer na matičnom Beogradskom sportskom aerodromu Lisičiji jarak nije bilo mogućnosti za rad. U periodu od 2000. godine do 2012. godine klub otvara centar za obuku padobranaca gde je u periodu od 12. godina obučeno preko 400 novih padobranaca.

Tokom narednih godina ekipe kluba se okreću najstarijim padobranskim disciplinama, skok na cilj i figure (klasične discipline) i učestvuje na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Najzapaženije rezultate ekipa postiže 2001. godine na II Memorijalnom kupu Goran Ostojić gde izlaze 3 takmičarske ekipe (12 padobranaca) i zauzimanjem prvog mesta u ekipnoj konkurenciji savladavaju dotadašnju reprezentaciju SRJ, PEVJ Nebeske vidre. U periodu od 2002. – 2003. takmičari kluba učestvuju na većini takmičenja u regionu, a najbolji rezultat je zauzimanje 8. mesta na svetskom juniorskom prvenstvu u Rusiji.

Od 2001. do 2009. godine klub je organizator Vidovdanskog padobranskog kupa na kome su učestvovale brojne ekipe iz regiona. Pored brojnih takmičenja u zemlji i inostranstvu, članovi kluba učestvuju demo skokom na otvaranju mnogih kulturno – sportskih manifestacijama i aero mitinzima.

Promenom zakona o vazduhoplovstvu 2006. godine i nedostatka regulative za bavljenje padobranstvom,sportsko padobranstvo ulazi u stagnaciju i propadanje koje traje do septembra 2014. kada su se uspostavile zakonske norme za bavljenje padobranstvom.

U sezoni 2015. takmičari kluba se ponovo okupljaju i nastavljaju sa tradicijom koja je prekinuta 2012. godine.

TANDEM SKOK PADOBRANOM - SKOK SA INSTRUKTOROMUkoliko ne možete da savladate svoj strah, u smislu da se oslonite na sebe i svoje znanje koje biste stekli tokom obuke ili jednostavno samo želite da vidite kakav je osećaj skočiti padobranom, onda je tandem skok kao stvoren za vas. Putnik, odnosno vi ne morate voditi nikakvu brigu o skoku, niti treba da imate bilo kakvo predznanje o padobranstvu.

Osnovna uputstva dobijate pre samog skoka. Sve u svemu, tokom tandem skoka, nalazite se sigurno vezani, prikačeni za iskusnog padobranca, tandem pilota, koji upravlja celim skokom, a na vama je da slušate njegova uputstva i da uživate.

Skok se izvodi sa visine od 3000 m, a slobodni pad je neopisiv. Nemate osećaj padanja već kao da se nalazite u bestežinskom stanju, dok u stvari padate brzinom od oko 200 km/h, ali tamo gore među oblacima to je blaženi osećaj. Tih predivnih trenutaka ćete se sećati celog života, a postoji mogućnost da skok pokažete i drugima, jer će biti snimljen od priprema za skok, preko samog skoka, pa sve do prizemljenja.

Posle tandem skoka, postoji mogućnost da završite obuku i nastavite samostalno da skačete i bavite se padobranstvom.

 

2010-12-03 00:00:00
Padobranski klub Dijamant Beograd Prikaz sportskog kluba Padobranski klub Dijamant Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , ,

Broj pregleda: 10,050
U kategoriji PadobranstvoBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori