Aero klub Novi Sad

Rejting
★★★★½
Ocena: 4.56 - 9 glasova

Adresa
Međunarodni put 257
21000
Telefon
021/714-031
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Aero klub “Novi Sad” je osnovan 11. novembra 1923. godine kao ogranak kraljevskog Aero kluba u Novom Sadu koji je u to vreme bio centar jugoslovenskog vazduhoplovstva i sedište vojnog i civilnog vazduhoplovstva i fabrike aviona. Sadašnji naziv Aero klub dobija 1994. godine. Do 1953. Aero klub svoje aktivnosti obavljaju na aerodromu “Jugovićevo”, a od 14. juna 1953. preseljava se i do danas, delatnost obavlja na Aerodromu “Čenej”. Aero klub je u 2008. godini obeležio dva jubileja – 85 godina od osnivanja Aero kluba i 55 godina od preseljenja i neprekidnog rada na aerodromu “Čenej”.

Aeroklub Novi Sad već decenijama uspešno sprovodi početnu padobransku obuku. Među mladima možda i najpopularnija vazduhoplovna disciplina puna adrenalina, i kao takva čini ovaj sport vrlo atraktivnim. Cilj obuke Cilj početne padobranske obuke je da osposobi i obuči kandidata da izvede svoj prvi samostalan skok. Prvi skokovi se izvode na prinudno dejstvo sa visine od 1000 metara. Obuka: 1. Teorijska obuka 2. Praktična obuka (izvođenje padobranskog skoka) Teorijska obuka uglavnom traje nekoliko dana i obavlja se na sportskom aerodromu Čenej, pokraj Novog Sada. Obuke se vrše vikendom (Subota – Nedelja) i celodnevne su. Obuka se sastoji od upoznavanja sa sportom, operemom koja se koristi za bezbedno izvođenje skoka i samom praktičnom pripremom pred prvi samostalan skok. Praktična obuka je drugi deo obuke i podrazumeva izvođenje skoka iz aviona sa visine od 1000m.

Skokovi se izvode sa Student padobranima tipa krilo koji su vrlo bezbedni i koriste se za početne obuke. Oprema kojom se služe studenti je zaista poslednja reč vazduhoplovne tehnologije, padobrani su novi, kao i sva prateća (savremena) oprema koja čini skok bezbednim.

2011-02-20 00:00:00
Aero klub Novi Sad Prikaz sportskog kluba Aero klub Novi Sad u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 17,699
U kategoriji PadobranstvoBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori