Omladinski biciklistički Klub Beograd

Rejting
★★½
Ocena: 2.55 - 11 glasova

Adresa
Bulevar Despota Stefana 204
11000
Telefon
011/276-76-57
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Omladinski biciklistički Klub Beograd je osnovan 10 Juna 1945 godine kao BICIKLISTIČKI KLUB „METALAC“ u okviru Sportskog društva „Metalac“. Fuzijom nekoliko sportskih klubova 1952 godine „Metalac“ menja ime u B.S.K, (Beogradski Sport Klub), a od kraja 1957. godine naziv kluba do današnjeg dana je OMLADINSKI BICIKLISTIČKI KLUB „BEOGRAD“, skraćeno O.B.K. „BEOGRAD“ sa sedištem u Beogradu u ulici Bulevar Despota Stefana br. 2O4 - (ranije ulica 29. Novembra Br. 204). Osvojeno je oko 60 titula prvaka Jugoslavije, 75 titula prvaka Srbije i 12 titula pobednika KUPA Jugoslavije. POSEBNO KLUBSKO PRIZNANJE PLAVI AS Od osnivanja kluba pa sve do danas, posebna zasluga, čast i ugled bila je i ostala dodela titule „PLAVI AS“ O.B.K. „BEOGRAD“.

Kriterijumi za prijem u ovo visoko društvo su rigorozni i vrednovali su se samo vrhunski rezultati postignuti na trkama u zemlji i inostranstvu. Titulu „Plavi as“ mogli su dobiti samo oni vozači koji su ostali verni plavoj boji ili oni koji su postigli izuzetne rezultate u klubskom ili reprezentativnom dresu i pobeđivali na domaćim ili međunarodnim trkama. Najkraće rečeno, morali su biti atraktivni, korektni i cenjeni vozači svoga vremena.

2010-12-04 00:00:00
Omladinski biciklistički Klub Beograd Prikaz sportskog kluba Omladinski biciklistički Klub Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , ,

Broj pregleda: 4,834
U kategoriji BiciklizamBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori