Ciklo svet Srbija

Osobe sa specijalnim potrebama mogu trenirati u ovom klubu
Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 6 glasova

Adresa
Vladimira Rolovića 199
11032
Kontakt osoba
Ivan Puja
Telefon
+381 63 88 11 036
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Udruženje biciklista Ciklo svet Srbija je osnovano 12.12.2001. godine. Ciklo Svet Srbija je registrovana nevladina, neprofitna organizacija koja oko sebe okuplja ljubitelje sporta i prirode, a pre svega bicikliste. Trenutno ova organizacija okuplja oko stotinak članova sa tendecijom porasta. Osnovni cilj ove organizacije je afirmacija biciklizma kao rekreativnog i takmičarskog sporta, bicikla kao prevoznog sredstva, biciklističkog turizma, a u urbanim sredinama kao način odlaska u prirodu i upoznavanje sa lepotama koje nas okružuju.

Za 13 godina postojanja, Ciklo Svet Srbija je bila organizator više biciklističkih manifestacija, koje su kod ljubitelja biciklizma nailazile na izuzetno dobar odziv, a o čemu su izveštavali i mediji. Vožnje su uglavnom organizovane do lokacija u blizini Beograda, gde su učesnici mogli da vide i nauče nešto novo. Ovog leta tema su nam jezera i kupališta u okolini Beograda, organizujemo takav izlet uz obaveznu edukaciju vožnje i održavanje bicikala, kao i obilazak značajnih kulturnih i istorijskih spomenika i obeležja kraja gde idemo na izlet. U 2013. godini smo imali preko 30 biciklističkih izleta i rekreativnih vožnji gde je broj učesnika variro od 40 do 80. Jednom je bilo i preko 120 učesnika. Svaki vikend kada dozvole vremenski uslovi udruženje organizuje rekreativnu vožnju i biciklističke izlete, a treninzi su 3 puta nedeljno za sve kategorije.

Fotografije i utiske sa vožnji može se videti na socijalnoj mreži FaceBook na stranici www.facebook/ciklosvetsrbija  i www.facebook/BikeInfoCentar

Ciklo svet Srbija trenutno ima mušku i žensku takmičarsku ekipu u amaterskoj konkurenciji. Ove godine prijavili smo 7 maratona - Breveta, koji su ušli u kalendar Biciklističkog saveza Srbije. Svake godine, već tradicionalno održavamo Memorijal Svetomir Đukić, osnivača olimpijskog pokreta u Srbiji.

2014-02-26 00:00:00
Ciklo svet Srbija Prikaz sportskog kluba Ciklo svet Srbija u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , ,

Broj pregleda: 4,160
U kategoriji BiciklizamBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori