Olimpija - mačevalački klub Beograd

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 1 glasajte

Adresa
Radovana Simića Cige 15
11000
Kontakt osoba
Vesna Barbulović
Telefon
064/540-31-95 011/405-87-39
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Mačevalački klub “Olimpija” okuplja članove od najmlađih takmičara do reletivno starijih članova, rekreativaca. Klub je osnovan 1999. godine i do sada je u njemu prva znanja o mačevanju dobilo na stotine početnika. Klub vodi Vesna Barbulović, dugogodišnja reprezentativka Jugoslavije u floretu i trener sa diplomom Međunarodne mačevalačke federacije (FIE)Treniramo u prvoj beogradskoj mačevalačkoj sali, novootvorenom prostoru čijem su renoviranju i opremanju  MK “Železničar” i MK “Olimpija” posvetili tri zimska meseca 2011. godine.Mačevalački klub “Olimpija” je posvećena floretu kao baznom oružju za mačevaoce oba pola, ali se svi zainteresovani koji ovladaju zajedničkim osnovama mačevalačke tehnike mogu oprobati i u druge dve discipline, maču i sablji. Ponosimo se uspesima i u maču.

Kao cilj i veliki izazov vidimo popularizaciju mačevanja i približavanje ovog olimpijskog sporta mladima. Savremeno sportsko mačevanje nastavlja dugu evropsku tradiciju veštine posebne lepote, elegancije i etičkog kodeksa. Ono je za nas i više od takmičenja sa drugima. Mačevanje će od Vas zahtevati brzinu, spretnost, kondiciju ali i intelekt. Tokom svake mačevalačke borbe učićete i da pobeđujete i da gubite, gradeći samopouzdanje kao i istrajnost i samodisciplinu.

I na kraju, ali ne manje važno, naš klub je i mesto za druženje. Pored ponekad napornih mačevalačkih treninga, odigraćemo i po neki basket, odigrati partiju stonog tenisa ili jednostavno uživati u zajedničkim mačevalačkim temama. Kada jednom uzmete floret u ruke, obučete odelo, stavite masku i stanete na mačevalačku planšu, biće nam lakše da Vam objasnimo i sa Vama podelimo šta je toliko čudesno i drugačije u ovom neobičnom sportu koji nas povezuje.

2016-10-27 00:00:00
Olimpija - mačevalački klub Beograd Prikaz sportskog kluba Olimpija - mačevalački klub Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 1,764
U kategoriji MačevanjeBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori