Wabi sabi joga studio Vracar

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Mekenzijeva 47
11000
Telefon
065/848-49-29 063/840-61-01
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Časovi u Wabi Sabi joga  studiju obuhvataju vežbe pomoću kojih angažujemo sve mišićne grupe u telu kao i zglobove, pritom ih oslobađamo nagomilanih tenzija i izbacujemo toksine iz njih što dovodi do opšte psihofizičke relaksacije. 

Svi navedeni časovi podrazumevaju vežbanje klasične Hatha joge i svi časovi prilagođeni su kako početnicima koji se prvi put susreću sa jogom, tako i naprednijim vežbačima jer na času joge svako dobija baš ono što njemu treba. Mi ohrabrujemo svakog da vežba u skladu sa svojim mogućnostima, u okviru svojih granica jer je telo najbolji pokazatelj gde ste sada, a ujedno i najbolji vodič da napredujete.

Usled modernog i ubrzanog načina života dolazi do oštećenja kičme, kao i pršljenova i međupršljenskih diskusa stoga joga može poslužiti i kao terapijski i preventivni metod kojim se uspostavlja pravilno držanje i statika tela. 

Naši časovi joge stavljaju akcenat na osnaživanju i istezanju dubokih mišića leđa. To podrazumeva duže zadržavanje u položajima, potpuno jogičko disanje, smirivanje i usredsređivanje uma, kao i stalno usavršavanje naprednijih i zahtevnijih joga položaja uz obaveznu relaksaciju na kraju časa -joga nidra.

Wabi Sabi Joga uči nas kako da živimo u sadašnjem trenutku. Kako da se fokusiramo na svoje telo i ne lutamo mnogo za bespotrebnim stvarima i stresnim mislima. Kroz pokret učimo da povežemo um i telo a pri tom otkrivamo koliko je moćno kad uz sve to uskladimo jedinstvo daha i pokreta. Disanje se ovde javlja kao ključ, ključ življenja u trenutku. 

Wabi Sabi joga radi sa ljudima svih generacija i profila.  Wabi Sabi je poklon vremena! Poklonite ga sebi vežbajući jogu sa nama.Wabi Sabi je način života. Wabi označava umerenost, svesnost, tišinu i mir. Sabi označava lepotu, spokoj i vedrinu koji dolaze s godinama, prolaznost stvari i vremena. Zajedno nas pozivaju da se izbacimo iz stanja perfekcije i naučimo kako da cenimo jednostavnost, neuslovljenu lepotu i da prihvatimo stvari takve kakve jesu. Sve što je potrebno je živeti u sadašnjosti. Kada živite u sadašnjosti, lakše dobijate najbolje od svog života. Ukoliko provodite suviše vremena razmišljajući o prošlosti ili budućnosti, to vas udaljava od ušestvovanja u životu. Wabi Sabi stil života može vam pomoći da prepoznate ovakve trenutke, da se otrgnete beskorisnih misli i vratite se u ''ovde i sada'' a joga nam pomaže da razvijemo svesnost, upoznamo svoje telo, misli i emocije, i time razvijemo osećaj za sadašnji trenutak koji nikad ne prestaje. 

Wabi Sabi, kao yin i yang, kao shiva i shakti, kao ha i tha nalaze se svuda oko nas. Predstavljaju suprotnosti ali su ustvari nerazdvojivi. Prihvatanjem dualnosti, spajanjem nespojivog, prihvatanjem različitosti postajemo jedno, integrišemo ta dva dela sebe. Naš stil joge jeste mešavina obe stvari - Yin ili Tha što podrazumeva serije dužeg zadržavanja položaja kako bismo povećali dejstvo na meridijane i na organe u telu, a sve to opet kombinujemo sa Yang ili Ha praksom što podrazumeva dinamične položaje kojima budimo i podižemo energiju u čitavom telu. Ovi položaji osnažuju, kako fizičko, tako i naše mentalno i energetsko telo a emotivno se otvaramo i pripremamo za dublje i potpuno istraživanje, istraživanje iznutra. 

Wabi Sabi Yoga studio se nalazi na Vračaru, pored Hrama Sv.Save Ul. Makenzijeva 47

 

 

 

 

2016-10-24 00:00:00
Wabi sabi joga studio Vracar Prikaz sportskog kluba Wabi sabi joga studio Vracar u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , ,

Broj pregleda: 1,294
U kategoriji JogaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori