Namaskar Joga studio Vozdovac

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 4 glasova

Adresa
Mosorska 7
11000
Kontakt osoba
Sonja
Telefon
060/606-02-05 zvati od 17 do 19:30 sati)
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Joga Studio Namaskar se nalazi u Beogradu, u mirnom delu Voždovca, u blizini naselja Banjica i Stepa Stepanović. Časove vode sertifikovani instruktori Vidya Yoga škole Dragana Lončara Sonja Bogdanović i Aleksandar Maletić. Stil Joge koji se vežba u studiju je klasičan Joga stil sa nešto dužim zadržavanjem u asanama.

Trenutno su aktivne tri grupe za vežbanje Joge:

Grupa 1 - Ponedeljak i Sreda od 20:00 do 21:45 (čas vodi Sonja)

Grupa 2 - Utorak i Petak od 20:00 do 21:45 (čas vodi Aleksandar)

Grupa 3 - Četvrtak od 18:00 do 19:45 (čas vodi Sonja) i Subota od 10:00 do 11:45 (čas vodi Aleksandar)

Takođe, aktivna je i grupa Joge za trudnice u terminu sreda i petak od 10:00 do 11:30 (čas vodi Sonja).

Joga za trudnice - Koje su osnovne koristi vežbanja Joge tokom trudnoće?

Joga će učiniti da zadržite ili unapredite gipkost celog tela, vaši mišići će pronaći preko potrebnu dozu vežbanja, unapredićete cirkulaciju i osećaj za balans i sve to sa vrlo malim uticajem na zglobove. Redovno vežbanje Joge će otkloniti ili ublažiti bol u donjem delu leđa, glavobolju, mučninu, nesanicu, a takođe će smanjiti i rizik od prevremenog porođaja.

Pored samih fizičkih položaja koji se zauzimaju pri vežbanju Joge, jednako važan element je i disanje. Već smo pisali o koristima punog jogičkog disanja kao i Ujjayi daha, a sada bi posebno naglasili da praktikovanje Joga disanja u trudnoći priprema trudnicu da ostane mirna i staložena kada je to najpotrebnije. Pun jogički dah koji podrazumeva sporo i duboko disanje, dovodi do opuštanja, smanjenja broja otkucaja srca kao i snižavanja krvnog pritiska.

Pored očiglednih dobrobiti na opšte psihofizičko stanje trudnice, praktikovanje Joge u grupi je idealan način da se upoznate sa drugim trudnicama, da postanete deo zajednice. Boravak u pozitivnom, podstičućem i ohrabrujućem okruženju sa osobama koje su istom stanju kao i vi, delovaće pozitivno na vaše emotivno stanje i predstavljaće podstrek i motivaciju da nastavite sa vežbanjem.

Kako izgleda Joga čas za trudnice?

Čas Joge za trudnice sadrži sve elemente regularnog Joga časa, ali sa modifikacijama i varijacijama koje su prilagođene trudnicama. Takođe, u okviru specijalizovanog Joga časa za trudnice postoje razlike u pozama koje se izvode u zavisnosti da li se radi o trudnoći u prvom, drugom ili trećem trimestru. Osnovni elementi Joga časa za trudnice bi bili:

Vežbe disanja – Praktikovaćete sporo i duboko disanje kroz nos. Takođe, vežbaćete različite tehnike disanja što ima pozitivne efekte na smirivanje uma, a pomaže i pri samom činu porođaja.

Joga položaji ili asane – Zauzimajući stojeće, sedeće i ležeće položaje razvićete snagu, fleksibilnost i balans. To će učiniti da se osećate sjajno u svom telu.

Relaksacija ili Joga Nidra – Svaki Joga čas za trudnice se završava vođenom relaksacijom ili Joga Nidrom. Tokom ove aktivnosti dolazi do potpunog opuštanja čitavog tela, i to ne samo na fizičkom već i na mentalnom i emotivnom nivou.

U kom terminu se održavaju časovi Joge za trudnice?

Časovi Joge za trudnice se održavaju u terminu utorkom i četvrtkom od 10 sati ujutru. Čas traje 90 minuta tako da se završava u 11:30. Ukoliko vam ovaj termin ne odgovara, svakako nam se javite, jer su moguća pomeranja termina, naravno, u smislu da on bude prihvatljiv celoj grupi.

2016-10-25 00:00:00
Namaskar Joga studio Vozdovac Prikaz sportskog kluba Namaskar Joga studio Vozdovac u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 2,049
U kategoriji JogaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori