Irena - joga studio Novi Sad

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Bulevar Evrope 40/a
21000
Telefon
063 786-07-07
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Dobrodošli u Joga studio Irena Novi Sad. U nasem studiju se vezba Hatha joga i Prenatalna joga.

Hatha joga sastoji se od fizičkih vežbi ili položaja – ASANA, tehnike disanja – PRANAYAME i duboke relaksacije – JOGA NIDRE. Asane (položaji) jačaju fizičko telo, povećavaju razgibanost, ravnotežu, koncentraciju, svesno se radi na povezivanju daha i pokreta. Rade se tehnike disanja (pranayame) a u položajima relaksacije, telo se oslobadja napetosti i pravilno se rasporedjuju energije koje smo pokrenuli vežbanjem.

Osnovni principi joge jesu da se vežba u granicama vlastitih, trenutnih mogućnosti odnosno prijatnosti. Redovnim vežbanjem dolazi do harmoničkog rada čitavog organizma. Stalnim zatezanjem i opuštanjem mišića, telo se pokreće i svaka ćelija se napaja kiseonikom. Osim toga, joga podstiče cirkulaciju i utiče pozitivno na čitav kardiovaskularni sistem, telo brže izbacuje toksine, a rad endokrinih žlezda se uravnotežuje. Isto tako, vežbanje uspešno deluje i u otklanjanju posledica stresa, najvećeg neprijatelja današnjeg čoveka i hroničnog zamora, nedostatka energije, nesanica, pada koncentracije, lošeg pamćenja, bolova i grčeva u mišićima itd.

Vežbajući hatha jogu, povezujemo se dublje sa čitavim svojim bićem, počev od fizičkog tela, pa sve do suptilnijih nivoa – emocija i uma. Tako dovodimo čitav svoj sistem u sklad i navikavamo svoje telo na nov i zdravi način rada. Hatha joga, dakle unapredjuje čovekovo zdravlje na svim nivoima. Sa druge strane, ona može biti dobra osnova za razvoj u duhovnom smislu i dalji rad na sebi.

PRENATALNA JOGA - JOGA ZA TRUDNICE

Prenatalna joga je po mnogo čemu izuzetno dobra za trudnice, a program je osmišljen tako da odgovara trudnoći u sva tri tromesečja. Vežbajući jogu trudnice će poboljšati razgibanost svog tela, povećati svoju energiju i snagu, isto tako poboljšava varenje, spavanje ali i cirkulaciju, pa samim tim doprinosi uravnoteženom krvnom pritisku. Joga telesne vežbe – asane, pozitivno utiču na bebu, a trudnici pomažu da otkloni lakše smetnje kao što su bolovi u ledjima, oticanje stopala, nesanica, mučnina, promene raspoloženja itd. Pored asana, rade se i tehnike disanja – pranajame, koje smiruju i opuštaju, a ujedno poboljšavaju cirkulaciju i metabolizam pa na taj način pomažu otklanjanju toksina iz tela i povećavaju dovod kiseonika i za buduću mamu i za njenu bebu. Vežbajući mudre – stavove i bande - “brave” i vežbe opuštanja – joga nidru, umiriće se um trudnice i pomoći da se stres i strah, koji su česti u trudnoći, polako nestaju.

Ceo program joge za trudnice pomaže da se buduća mama oseća bolje, lepše i samopouzdanije. Ukoliko je trudnoća bez komplikacija, bez obzira na to da li ste iskusni vežbač joge ili je nikad pre niste vežbali možete opušteno da uživate u časovima prenatalne joge.

 

2016-10-25 00:00:00
Irena - joga studio Novi Sad Prikaz sportskog kluba Irena - joga studio Novi Sad u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 1,215
U kategoriji JogaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori