Back BesplatanSport.com

Gimnasticko Sokolsko društvo "Smederevo" Smederevo

Rejting
★★★★
Ocena: 4.2 - 10 glasova

Adresa
Ante Protića 9
11300
Telefon
026/618 660
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Gimnasticki klub - sokoslko drustvo Smederevo vam zeli dobrodoslicu!

U Smederevu je nastalo Sokolsko sportsko Društvo koje je imalo vidne rezultate i bilo aktivno sve do početka Drugog svetskog rata. Posebno se ističu sportski rezultati u toku 1932. i 1938. godine. Sa željom da potpuno i nepovratno ne zamru vrednosti ovog više nego fiskulturnog pokreta i da ponovo oživi sportski duh u gradu na Dunavu, po završetku Drugog svetskog rata, kada se je normalizovao život i rad u gradu, predratni prednjaci sokolskog sportskog Društva pristupili su sakupljanju gimnastičkih sprava koje su, pre ulaska okupatora u naš grad, iz bezbednosnih razloga bile sakrivene u privatnim kućama i na drugim sigurnim mestima.

Na osnivačkoj skupštini DSRFV - "Smederevo", 5. jula 2007. godine, društvo menja svoje ime u Sokolsko društvo "Smederevo" što mu posle 61. godine vraća prvobitno ime s početka postojanja ove, više nego sportske organizacije.     Sokolsko Društvo "Smederevo" sa još većim elanom nastavlja svoje programske aktivnosti.

2011-06-02 00:00:00
Gimnasticko Sokolsko društvo "Smederevo" Smederevo Prikaz sportskog kluba Gimnasticko Sokolsko društvo "Smederevo" Smederevo u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 7,083
U kategoriji GimnastikaBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori