Taekwondo klub Azija Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.2 - 20 glasova

Adresa
Antivašističke borbe 75
11000
Telefon
063/366-368 064/165-47-53
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Tekvondo klub Azija postoji od 1995 godine i broji preko 400 članova. Osnivač kluba i glavni trener je Predrag Kovačić, nosilac V dana, dugogodišnji reprezentativac i šestostruki prvak Jugoslavije i osvajač brojnih međunarodnih odličja. Takođe, od 1999.do 2008 godine Predrag Kovačić bio je i savezni selektor juniorske reprezentacije SCG a zatim Srbije, a od 2008. godine i Potpredsednik Tekvondo Asocijacije Srbije i savezni selektor seniorske reprezentacije Srbije. Takođe, za vreme Univerzijade u Beogradu, 2009 godine, bio je na funkciji zamenika izvršnog direktora.

Drugi trener je Zoran Brezičanin, nosilac I dana, zadužen za rad sa decom mlađeg uzrasta. On je prvi u Jugoslaviji, pre 10 godina počeo rad sa decom u vrtićima. Treći trener je Veljko Savičević, nosilac III dana, dugogodišnji takmičar, osvajač više medalja na državnim prvenstvima i mnogim drugim takmičenjima. Od 2004. godine samostalno vodi sekcije na Novom Beogradu u okviru TKD Azija. U klubu se radi sa svim kategorijama, počev od predškolskog uzrasta pa do vrhunskih takmičara u seniorskoj konkurenciji.

Po svojim uspesima, posebno u mlađim kategorijama, tekvondo klub Azija spada u sam vrh našeg i svetskog tekvondo sporta. Pioniri TKD Azija su na poslednja tri nezvanična prvenstva sveta za pionire osvojili ukupno 21 medalju što nije pošlo za rukom ni jednoj drugoj reprezentaciji. Godine 2002. čak tri takmičara TKD Azija u konkurenciji 1200 takmičara iz čitavog sveta uvršteni su u grupu među 12 najboljih i nagrađeni boravkom u Koreji gde su trenirali i učestvovali na otvorenom pionirskom prvenstvu Koreje. To su Nikola Jovanović, Marko Jovanović i Miodrag Jovanović.

Nikola Jovanović je tom prilikom osvojio I mesto kao jedini stranac kome je to pošlo za rukom. Juniori TKD Azija su najuspešniji u državi i na međunarodnoj sceni. Nikola Jovanović je 2004. godine zvanično proglašen za najuspešnijeg juniora SCG a 2005. godine je to potvrdio osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu. Marija Todosijević je takođe 2004. godine od strane TKD saveza SCG proglašena za najbolju juniorku u SCG. Iste godine Alkesandar Janković je postao šampion Evrope u konkurenciji kadeta.

 

2011-03-06 00:00:00
Taekwondo klub Azija Beograd Prikaz sportskog kluba Taekwondo klub Azija Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , ,

Broj pregleda: 8,989
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori