Wushu klub Hua Kang Beograd

Rejting
★★★★
Ocena: 4.06 - 14 glasova

Adresa
Lazarićeva 4
11000
Telefon
064/22-00-260
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Kung fu Klub “Hua Kang“ je osnovan 2000.god sa ciljem izučavanja, širenja i omasovljavanja tradicionalnih kineskih sportskih veština. Prioritet u našem radu dajemo razvoju i unapređenju unutrašnjih sistema borenja, Tai chi chuanu i Qi gongu, kao i širenju znanja i informisanju javnosti o prednostima i dobrobiti vežbanja ovih veština.Veliki napor ulažemo i u omasovljavanje i popularizaciju ovih veština kroz javne demonstracije na trgovima, u parkovima, prikazom veština u osnovnim i srednjim školama, učestvovanjem na sportskim manifestacijama, demonstracijama i gostovanjima u drugim gradovima.

Članovi kluba svake godine učestvuju na Sportfestu, na Festivalu ženskog sporta, Beogradskim danima, Danima Kine, Noći muzeja, na svetskom danu Taijiquana, Taiji susretima…U klubu Hua Kang trenutno ima oko 70 vežbača između 18 i 60 godina. Među njima ima rekreativaca, ali i onih koji kroz Taiji i Qi gong traže svoj “put do zdravlja, vitalnosti i dugovečnosti” kao i sklad sa zakonitostima i energijama Univerzuma“.

U klubu ima i sportista koji se takmiče i osvajaju medalje i u međunarodnoj konkurenciji! U klubu se vežbaju takmičarska – sportska forma od 42 pokreta i mač 42, Chen i Wu stil. Nastava je podeljena u 3 kategorije: početni, napredni i viši nivo. Na naprednom nivou se uči mač i Wu koplje i izučava “guranje ruku”, a na višem nivou se uči Chen stil i borilačka primena pokreta.klub hua kangOd 2000. god. članovi kluba “Hua Kang” su na evropskim šampionatima osvojili ukupno 2 zlatne, 7 srebrnih i 10 bronzanih medalja za Taijiquan (takmičarska – sportska forma 42 i mač 42).Od 2000. do 2002. god. članovi kluba su na međunarodnim takmičenjima osvojili ukupno 3 srebrne i 4 bronzane medalje i to na evropskom šampionatu u Holandiji – Utreht, Internacionalni turnir (I.A.C.M.A) u Švajcarskoj – Lugano, dva puta na Internacionalnom Chan Wu, Wu Shu Kung Fu šampionatu u Mađarskoj. Tokom 2003. i 2004. god. članovi kluba nisu osvajali medalje, jer nisu bili u mogućnosti da finansiraju troškove odlaska na takmičenja. Zatim, 2005. god. su ponovo osvojene 2 bronzane medalje u Budimpešti. U 2006. god. u Parizu na 4. Evropskom Šampionatu Taijiquan-a – 3 srebrne i 2 bronzane medalje.2008.god. na evropski šampionat u Švedskoj u Linköping-u izašla su tri takmičara i osvojila 5 medalja. Ekipno jedno zlato i jedno srebro, a pojedinačno jedno zlato i dve bronze.Klub praktično sem članarina nema nikakve prihode, a rashode ima velike. Kako Srbija nije član evrposkog Wu shu, a ni Taiji Saveza, da bi učestvovao na šampionatu, klub “Hua Kang” mora da uplati godišnju članarinu Wu Shu savezu Evrope. Salu za vežbanje plaćamo iz članarine, a za pripremu takmičara za prvenstva takmičar od svojih sredstava plaća salu, a trener za pripreme nema nikakvu nadoknadu. Sve ostale troškove za učešća na šampionatima finansiramo iz ličnih sredstava, što možda i objašnjava mali broj učesnika na evropskom šampionatu.

2011-06-17 00:00:00
Wushu klub Hua Kang Beograd Prikaz sportskog kluba Wushu klub Hua Kang Beograd u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 5,127
U kategoriji Kung Fu klubBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori