Karate klub Kolubarac

Rejting
★★★★★
Ocena: 5 - 2 glasova

Adresa
Branka Pešića 9
11550
Kontakt osoba
Ivana Filipović Anđelković
Telefon
069/316-12-83
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Karate klub Kolubarac vam zeli dobrodoslicu!

KARATE nije samo poseban oblik samoodbrane, već je i sport i veština koji vežbaču pruža priliku da prihvati zdrav i uravnotežen način života koji objedinjuje fizičko, umno i duhovno stanje.

Trenirajući karate deca vežbaju mišiće celog tela. Kroz trenažni proces razvija se brzina, snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost i koordinacija.

Posebno treba naglasiti jačanje osobnosti i samopouzdanja, kao i plemenitost karate sporta (disciplina, kontrola, poštovanje, odgovornost prema radu i školskim obavezama).

U karate borbama koriste se ručne i nožne tehnike koje trebaju biti izvedene snažno, brzo i tehnički ispravno pazeći da tehnika ne povredi protivnika. U disciplini kate izvode se strogo propisane tehnike, te treneri trebaju prikazati potpuno razumevanje tehnika, pravilan ritam, brzinu, ravnotežu, i ispravnost tehnika. Zahtevnost sportskog karatea zahteva raznolikost trenažnog procesa, a time brz razvitak svih motoričkih sposobnosti. Takođe, raznovrsnost karate treninga ima veliki uticaj na zdravlje. Odličan je za asmatičare, jača prirodni imunitet, i utiče na zdrav metabolizam.

KARATE predstavlja kompleksan sistem samoodbrane koji čine osmišljene i sistematizovane tehnike odbrane i napada, njihove varijante i kombinacije koje se izučavaju radi primene u konkretnoj situaciji a takođe je jedna od najefikasnijih borilačkih veština.

Cilj je: sticanje samopouzdanja, smirenosti i koordinacije pokreta, što je u ovom uzrastu kod dece od presudnog značaja za dalji razvoj njihove ličnosti.

2013-05-29 00:00:00
Karate klub Kolubarac Prikaz sportskog kluba Karate klub Kolubarac u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , , ,

Broj pregleda: 2,664
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori