Izraelska veština borenja Kapap Srbija

Rejting
★★★★
Ocena: 4.19 - 137 glasova

Adresa
Ruska 1
11000
Telefon
064/258-97-56
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Kapap (Hebrejski: קפא"פ, קפ"פ) predstavlja veštinu samoodbrane i sistem borenja razvijen i usvojen od strane izraelskih vojnih i policijskih specijalnih jedinica. Kapap je skraćenica, odnosno akronim hebrejskih reči "Krav Panim el Panim" što u prevodu znači borba licem u lice.

Kapap kombinuje elemente brzine, koordinacije, strategije, snage i fleksibilnosti. Vrlo je efikasan u primeni kako u stojećem položaju, takozvani "stand-up" tako i u parteru (položaju na zemlji), takozvani "grappling". Sastavni deo obuke kako za vojne i policijske jedinice tako i za civilni sektor pored tehnika praznim rukama predstavlja i obuka odbrane od naoružanih napadača kako hladnim tako i vatrenim oružjem. Vrlo efikasne tehnike u borbi bez obzira na veličinu protivnika su ono što čini Kapap odličnim sistemom samoodbrane prihvaćenim kako od strane vojnog i policijskog sektora širom sveta tako i od civilnog sektora.

Treninzi Kapapa se održavaju u malim grupama kako bi se posebna pažnja mogla obratiti na svakog pojedinačnog polaznika i kako bi se osigurao kvalitet treninga i uvažbanih tehnika. Ovakav vid treninga pruža više prilike za rad sa instruktorom i za pravovremeno uočavanje mogućih grešaka nastalih u izvođenju tehnike i njihovo ispravljanje kako bi se osiguralo bezbedno, pravilno i pre svega efikasno izvođenje tehnike u realnoj situaciji.

Besmisleno je očekivati da će za svaku osobu ista tehnika biti podjednako laka ili teška za savladavanje. To znači da svako prema Kapap principima prilagođava tehnike prema svojim psihofizickim mogucnostima a posao Instruktora je da osigura da te tehnike budu bezbedne po učenike i krajnje efikasne u realnoj situaciji samoodbrane. Na primer neko niži će možda morati istu tehniku da primeni na malo drugačiji način u odnosu na svoje višlje kolege kako bi tehnika bila podjednako efikasna za izvođenje. Obzirom da je Kapap obuka zasnovana na principima po kojima se tehnike primenjuju, znanja koja se stiču na Kapap treninzima su primenljiva bez obzira na građu ili situaciju u kojoj se učenik/učenica van sale za trening može naći.Tokom godina rada imali smo i muškarce i žene na treninzima, i visoke i niske, i krupnije i sitnije i svi su imali priliku da podjednako efikasno steknu znanje i veštinu samoodbrane i isto tako podjednako uživaju u svemu što je Kapap trening mogao da im ponudi.

 

2016-10-11 00:00:00
Izraelska veština borenja Kapap Srbija Prikaz sportskog kluba Izraelska veština borenja Kapap Srbija u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 1,874
U kategoriji Borilačke veštineBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Popularni Klubovi

PREPORUČENI KLUBOVI

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori