Dzudo skola Mijalkovic

Rejting
★★★
Ocena: 3 - 4 glasova

Adresa
Ace Joksimovica 25
11000
Telefon
063/286-096
E-mail
Selekcija kluba
Mešovita

Džudo škola Mijalković počela je sa radom 2009. godine kao sekcija džudo kluba “Novi Beograd”. Treninzi se održavaju u osnovnoj školi “Ljuba Nenadović” u Žarkovu, ulica Ace Joksimovića 25. Sala za treninge je opremljena klasičnim džudo strunjačama, ribstolima za vežbanje, mekanim strunjačama za bacanje i ostalim rekvizitima potrebnim za obuku džudista.

Upis je otvoren tokom cele godine, bez obzira na pol i uzrast, a posebna pažnja se pridaje početnicima. Početnici se na treningu upoznaju sa osnovnim principima i tehnikama džudoa, uče padove, hvatanje garda kimona, vežbaju gimnastiku i osnovne vežbe oblikovanja. Nakon odredjenog vremena svoje znanje pokazuju na polaganjima za učeničke pojaseve. Pored treninga u školi “Ljuba Nenadović”, napredniji učenici imaju mogućnost da treniraju i na Novom Beogradu u Hali sportova gde se nalazi sedište kluba. Džudo klub “Novi Beograd” svake godine organizuje letnji i zimski džudo kamp u zemlji i inostranstvu. Osim učenika iz osnovnih i srednjih škola, našu školu pohadjaju i studenti sa različitih univerziteta ali i ljudi iz drugih profesija, poput doktora, advokata, programera, gradjevinaca,…

Džudo je bazičan sport, pa osnovnu obuku pohadjaju i sportisti iz drugih sportova (plivači, fudbaleri,kosarkaši, šahisti) jer pored tehnike i taktike, džudo razvija i snagu, brzinu izdržljivost, gipkost i okretnost. Džudo razvija i stvara jaku ličnost, te mnogi sportisti vežbaju džudo želeći da razviju istrajnost, odlučnost i borbeni duh koji bi uspeli da primene i u svom sportu.

U našoj školi pored početnika, treniraju i rekreativci i takmičari, svako u skladu sa svojim željama i sposobnostima. Naši takmičari su jako uspešni na domaćim i medjunarodnim takmičenjima i imaju zavidne sportske rezultate. Jedna od naših najuspešnih učenica je svakako Kuruzović Milena, vicešampion države za mladje pionire u kategoriji do 40 kg. i pobednik školske olimpijade Srbije za 2012. godinu.
2016-10-21 00:00:00
Dzudo skola Mijalkovic Prikaz sportskog kluba Dzudo skola Mijalkovic u sportskom adresaru na portalu BesplatanSport.com

, , , , , , , , ,

Broj pregleda: 1,523
U kategoriji Dzudo klubBesplatanSport.com FaceBook Twitter

Pin It
Mapa

Podrži i ti naš rad u stvaranju besplatnog sporta u Srbiji. Klikni na dugme Like Page

X Zatvori